De rooie donder
Image default
Bedrijven

Bewindvoering Rotterdam

Bewindvoering kan in Rotterdam worden opgelegd aan mensen die financieel hun eigen belangen niet meer kunnen behartigen. Wanneer iemand onder bewind staat, betekent dit dat iemand van buitenaf, de zogenaamde bewindvoerder, verantwoordelijk wordt om het vermogen te beschermen. Zo komt iemand die in de schulden zit niet verder in de schulden.

Prio Bewindvoering Rotterdam

Prio Bewindvoering Rotterdam is één van de partners van de gemeente Rotterdam die wordt ingeschakeld bij beschermingsbewind. Er zijn dus kort gezegd afspraken gemaakt met Prio Bewindvoering over hun diensten als bewindvoerder aan de inwoners van Rotterdam met geldproblemen. Uiteraard betekent dit niet dat degene die onder bewind staat niets meer mag of kan. Er wordt juist door de bewindvoerder samen met de gemeente naar de beste oplossing gezocht voor Rotterdammers met schulden. De best passende oplossing is over het algemeen vaak de minst ingrijpende.

Wat houdt zo’n oplossing in?

Vaak wordt er in eerste instantie gekeken naar waar de mogelijkheden liggen. Dit betekent dat er eerst wordt gekeken naar de sterke kanten van de cliënt te kijken. Vervolgens worden er kleine stappen in de goede richting gezet, zodat alles goed bijgehouden kan worden. Samen met de cliënt wordt er gekeken wat haalbaar is en wat er goed gaat. Door aandacht te besteden aan wat er wel goed gaat en welke vaardigheden iemand heeft, wordt de kans op een terugval nadat het beschermingsbewind is beëindigd verkleind. Uiteraard wordt dit allemaal in overleg gedaan. Zo komt iemand van Prio Bewindvoering eerst thuis kennis maken. Tijdens dit bezoek wordt alles uitgelegd. Ook worden er dan verdere afspraken gemaakt over het vervolg van de samenwerking.

Tarieven

Helaas is het inschakelen van een bewindvoerder in Rotterdam niet kosteloos. Wanneer iemand een minimum inkomen heeft, zijn er echter wel mogelijkheden om deze kosten vergoed te krijgen. Wacht bij schulden of geldproblemen vooral niet te lang met om hulp vragen. Hoe sneller er hulp komt bij schulden of andere geldproblemen, hoe sneller deze problemen kunnen worden opgelost. Dit zorgt voor minder stress en het leven kan dan sneller weer worden opgepakt. Neem contact op met Prio Bewindvoering voor meer informatie over onze werkwijze.