De rooie donder
Image default
Bedrijven

Drie tips om het leven met een rollator makkelijker te maken

Heeft u een rollator? Of heeft uw familie of uw (huis)arts u gezegd dat u binnenkort een rollator zult krijgen? Wat de reden ook is dat u besloten heeft informatie op internet op te zoeken over het gebruik van een rollator, het is altijd een ingrijpend gegeven, een rollator. In dit artikel helpen we u daarom met drie tips letterlijk en figuurlijk op weg met uw rollator.

Tip 1. Koop een drempelhulp om gemakkelijker op trottoirs en andere verhoogde oppervlakken te komen.

Als u het moeilijk vindt om met uw rollator op trottoirs of andere verhoogde oppervlakken te komen, kan een drempelhulp een prima oplossing zijn. Deze oprijplaten zijn verkrijgbaar voor alle soorten drempels, en kunnen uw woning veel toegankelijker maken voor u en andere mensen die gebruik maken van een rollator.

Tip 2. Zoek naar een drempelhulp die speciaal is ontworpen voor het type rollator dat u hebt.

Niet iedere rollator is uit hetzelfde hout gesneden. Wellicht heeft u een rollator waar mee u alle wereldzeeën spreekwoordelijk kunt bezeilen. Wellicht heeft u niet zo’n rollator. In het laatste geval is het belangrijk om te weten wat voor drempelhulp geschikt is voor uw rollator.

Als u een drempelhulp voor uw eigen woning gaat aanschaffen, check dan bij het verkopende bedrijf of de drempelhulpen die ze daar verkopen compatible zijn met uw rollator. Als u ergens naartoe gaat, doe dan navraag naar het type drempelhulp dat ze hebben. liggen.

Tip 3. Koop een drempelhulp die gemakkelijk te installeren en te gebruiken is

Als u voor uw rollator een drempelhulp koopt, besef u dan dat u niet de jongste meer bent. Het is al heel wat dat u op uw leeftijd zelf een drempelhulp gaat installeren.

En als u het laat doen, dan heeft u groot gelijk. Want niemand zou op uw leeftijd zelf een drempelhulp moeten installeren. Het is ten slotte niet voor niets dat ze u een rollator geven. Maar als u de drempelhulp laat installeren, maak de installateur het leven dan ook een beetje makkelijk. En koop een drempelhulp die een beetje makkelijk te installeren is.

https://drempelhulp.com/