De rooie donder
Image default
Bedrijven

Alles over sport supplementen!

Sport supplementen, je komt ze van vandaag de dag meer tegen dan ooit tevoren. Zijn sport supplementen goed voor je? En waar dienen sport supplementen voor? In deze blog vind je alles over de meest gebruikte sport supplementen!

Waar dienen sport supplementen voor?

Sport supplementen dienen ervoor om je bestaande dieet aan te vullen met de voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Hierbij wordt altijd vermeld dat ‘normale voeding’ beter is. Waarom zou ik dan supplementen kopen en gebruiken? Het antwoord is simpel: supplementen zijn vaak in verhouding goedkoper en zijn bovendien makkelijker en sneller om te consumeren. Neem een eiwit shake als voorbeeld. Eiwit poeder is in verhouding veel goedkoper dan bijvoorbeeld kip. Daarnaast heeft niet iedereen het geld of de tijd om elke dag kippenborsten te bakken. Een shake met een beetje eiwit poeder is daarnaast makkelijk om mee te nemen voor naar het werk of school. Een kip is ook niet te bakken op kantoor of school. Wel kun je overal met water een shake maken. Kortom, sport supplementen zijn gemaksproducten.

Zijn supplementen goed voor je?

Jazeker! Heel goed zelfs. Vooral wanneer je bijvoorbeeld vitamines tekort komt. Met supplementen vul je je dagelijkse behoefte aan voedingswaarde makkelijk en snel aan. Veel sport supplementen zijn op lange termijn getest en goed bestudeerd. Het effect van verschillende supplementen wordt onderbouwd door meerdere betrouwbare studies die allemaal online te vinden zijn. De sterkste preworkout zal veel meer effect opleveren dan bijvoorbeeld de goedkopere variant.

Wat zijn de meest gebruikte sport supplementen?

De meest gebruikte supplementen zijn eiwitpoeder en creatine. Allemaal supplementen om jouw sportprestaties te verbeteren en optimaliseren. Eiwit poeder bevorderd spiergroei en spierherstel. Eiwitten zijn de bouwstenen voor een sterk lichaam. Creatine voorziet je spieren van meer energie om zo krachtiger te zijn in korte en explosieve bewegingen. Je spieren raken daarnaast minder snel vermoeid waardoor je langer en zwaarder kunt trainen. Creatine zorg er daarnaast voor dat je water vast houdt in je spieren. Hierdoor wordt de toevoer van bloed en voedingstoffen bevorderd wanneer je jezelf inspant.

https://kossonutrition.nl/fitness-supplementen/