De rooie donder
Image default
Bedrijven

Zo stoffeer je jouw eigen meubels

Je huis regelmatig een opfrisbeurt geven zorgt ervoor dat jij je goed voelt in jouw woning. Echter is het ieder jaar kopen van meubels vaak onmogelijk voor onder andere je portemonnee. Om je interieur toch deze opfrisbeurt te geven kun je jouw eigen meubels opknappen. Denk bijvoorbeeld aan het stofferen van een stoel, wat je overigens ook kan laten doen door een stoffeerder in Echt. Zo knap je in een handomdraai jouw oude stoel op. Naast dat je jouw eigen draai kan geven aan de stoel ben je ook nog eens duurzaam bezig en ben je lief voor je portemonnee. In dit artikel leggen we je uit wat je nodig hebt en waar je op moet letten bij het stofferen van jouw stoel.

Benodigdheden

Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om op een rijtje te zetten wat je nodig hebt om je stoel te kunnen stofferen. Dit lichten we graag voor je toe. Kies allereerst een nieuwe stof uit waar je vooral heel blij van wordt. Let er wel op dat het stofferen met bepaalde stoffen best lastig kan zijn. De stoffeerder in Echt zal jou als beginner bijvoorbeeld aanraden om met een effen stof te beginnen. Andere benodigdheden zijn een nietpistool met nietjes van maximaal 8 millimeter, een stift, spelden, een schroevendraaier en een schaar. Wil je de stoel ook een nieuwe vulling geven, dan kun je eventueel nog schuim kopen om dit te realiseren.

Maak een plan

Zo maar in het wilde weg beginnen is ten zeerste af te raden als je een stoel gaat stofferen. Denk eerst na over op welke manier je de stoel kan demonteren en welke gedeelten je wil gaan stofferen. Daarnaast is het van belang om foto’s en aantekeningen te maken van de stoel, voor dat je hem uit elkaar gaat halen. De stoffeerder in Echt zal dit ook doen, want anders is het erg riskant om een stoel te stofferen. Schrijf ook lastige plekken op als het gaat over het demonteren, zodat je altijd terug kan kijken in je aantekeningen, als je hem weer gaat monteren.

https://goedkoopstofferen.nl/stoffeerder-echt/