De rooie donder
Image default
Bedrijven

Wil jij je eigen rijschool beginnen in Maastricht? Lees dan onderstaande tips

Een eigen rijschool beginnen is super spannend maar ook heel leuk. Het is niet niks om zomaar een je eigen bedrijf te beginnen in Maastricht. Zoals bij alle eigen ondernemingen is het beginnen van een eigen verkeersschool Maastricht een taak waar veel bij komt kijken. Om je hierop voor de bereiden bieden onderstaande tips een goed beeld van alle bijkomstigheden!

Waar moet je mee beginnen?

Er komt een hoop kijken bij het starten van je eigen verkeersschool Maastricht. Om goed op de hoogte te zijn van alle zaken moet je een goede voorbereiding hebben. Denk allereerst eens aan het regelen van een opleiding tot rijsinstructeur worden. Ook moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar vergeet ook zeker niet het bedenken van een naam voor je bedrijf, de financiering en het hebben van een lesauto. Het is hierbij belangrijk dat je leveranciers en samenwerkingspartners selecteert en alvast een zakelijke bankrekening opent. Daarnaast moet je ook een website, de belettering voor de lesauto en andere marketingmiddelen creëren.

Vergeet ook zeker niet om goed te bedenken hoe je de prijzen van je rijlessen wil gaan samenstellen. Hierna kun je ook een product- en dienstenaanbod gaan samenstellen dat je kunt plaatsen op je zelf ontworpen website. Denk ook aan de doelgroep. Wie in Maastricht zullen er behoefte hebben aan rijlessen? Hoe kun je bijvoorbeeld jeugd in Maastricht het beste bereiken? Dit zijn allemaal zaken die je je moet afvragen.

Voordelen van een eigen verkeersschool Maastricht

Naast een groot takenpakket waar je aan moet denken zijn er ook vele voordelen van het starten van je eigen autorijschool. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je eigen baas kunt zijn. Als je dit fijn vindt dan is het hebben van een eigen ‘onderneming’ echt iets voor jou. Een ander voordeel is dat je dichtbij huis werkzaam kunt zijn. Je hoeft meestal niet lang te reizen en hebt dus vrijwel geen reiskosten. Ook kun je je eigen agenda volledig zelf invullen hoe jij dat wilt. Je hebt tevens geen baas of bazin die je vertelt wanneer je moet werken. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je klanten.

https://cordewenerscholing.nl/