De rooie donder
Image default
Bedrijven

Tips ter voorbereiding op je eerste rijles

Een eerste rijles is en blijft ontzettend spannend. Waar de een niet kan wachten, stelt de ander de eerste rijles liever nog even uit. Vaak weet je niet goed wat je te wachten staat. Daarom zullen we in deze blogpost een aantal tips met je delen, zodat je iets relaxter je eerste rijles tegenmoet gaat.

Wat kun je verwachten?

Voordat we je allerlei tips gaan delen is het misschien handig om even kort samen te vatten wat je nou eigenlijk te wachten staat bij zo’n eerste rijles. Vaak maakt de instructeur eerst even kort een praatje met jou. Vervolgens legt hij uit wat jullie gaan doen en leert hij jou hoe je de spiegels, stoel en het stuur kunt verstellen zodat je comfortabel zit en goed zicht hebt op de weg. Dan gaan jullie een stukje rijden. Vaak begin je met sturen, vervolgens komt gasgeven en remmen daarbij. Later zul je ook mogen gaan schakelen en de koppeling bedienen.

Trek comfortabele kleding aan

Omdat de eerste rijles al spannend genoeg is, is het belangrijk dat je er alles aan doet om goed in je vel te zitten. Trek daarom kleding aan waar jij je comfortabel in voelt. Laat de hakken even achterwegen. Het kan wel handig zijn om een zonnebril mee te nemen. Ook in de winter kan de zon erg laag staan en je zicht belemmeren.

Fouten maken mag

Natuurlijk mag je fouten maken. Het is tenslotte je eerste rijles. Ook al die andere rijlessen mag je fouten maken. Bestuurders mét een rijbewijs maken ook nog weleens fouten. We zijn en blijven namelijk allemaal mens. Heb je vragen? Stel ze gerust. Jouw instructeur heeft liever dat je te veel vraagt dan te weinig.

Rijschool Sittard

Ben je echt bang voor jouw eerste rijles. Dan ben je bij rijschool Sittard aan het juiste adres. Rijschool Sittard heeft veel ervaring met leerlingen die last hebben van faalangst. Daarnaast kun je bij rijschool Sittard ook kiezen voor een faalangstexamen.

https://046rijopleidingen.nl/