De rooie donder
Image default
Bedrijven

Systeembeheerder vacature

Er zijn op het internet veel verschillende vacatures te vinden, zo ook een vacature systeembeheerder. Hij of zij is verantwoordelijk voor het goed functioneren van een of meerdere computersystemen bij een bepaald bedrijf. In een groot bedrijf wordt deze taak volbracht door een heel team van systeembeheerders.

 

Beroepen met de meeste baan kans

Er zijn natuurlijk op het internet talloze vacatures te vinden. Soms is er geen beginnen aan. Maar in welke beroepen is nu de meeste baankans? Voornamelijk zijn er heel erg veel vacatures te vinden in de zorg. Denk hierbij aan vacatures voor verpleegkundige, verpleegkundige in een verzorgingstehuis. Maar ook zijn er heel erg veel mensen nodig in de ICT-branche. Hierbij zijn vacatures van een elektromonteur of servicemonteur of onderhoudsmonteur. Bij elke branche zijn er genoeg voorbeelden te benoemen! In de zorg vind je ook weer ICT terug, maar niet alleen in de zorg. In vrijwel iedere branche zijn ICT’ers nodig. Ook voor een vacture systeembeheerder zjn genoeg resultaten te vinden.

 

Werkloosheid

Ook al zijn er genoeg vacatures, er zijn ook veel mensen in Nederland die werkloos zijn. De werkloosheid is zelfs de laatste tijd toegenomen met 19000 mensen. Het aantal werklozen in Nederland staat nu op 694.000 mensen. Dat betekent dat 8,7 procent van de beroepsbevolking zonder werk zit! Er zijn natuurlijk veel oorzaken waardoor iemand werkloos is geworden, maar de grootste oorzaak is toch wel de coronacrisis. Sinds maart 2020 zijn er heel veel mensen werkloos geworden, doordat sommige bedrijven niet veel winst meer maakte. Denk bijvoorbeeld aan kledingzaken. Doordat mensen niet meer gingen shoppen, kregen de winkels niet veel geld meer binnen. Daardoor moesten bedrijven prioriteiten gaan stellen, waardoor mensen ontslagen werden.

 

Al met al is Nederland een welvarend land en is ons percentage aan werkloosheid redelijk laag in vergelijking met andere landen. De overheid helpt gelukkig alle werklozen door hun een bedrag elke maand over te maken, waardoor ze de maand toch door kunnen komen.

https://www.ictvacatures.me/vacature-systeembeheerder/