De rooie donder
Image default
Kinderen

Wanneer is een baby niet langer een pasgeborene?

Wanneer is een baby geen pasgeborene meer? Dit is een onderwerp waarover al tientallen jaren wordt gedebatteerd. De wetenschappelijke gemeenschap gebruikt bepaalde ontwikkelingsmijlpalen als determinanten. Er is echter geen exacte leeftijdseis. Baby’s ontwikkelen zich in verschillende snelheden en hebben verschillende groeipatronen. Daarom kan een drie maanden oude babyjongen nog steeds kenmerken van een pasgeborene hebben, terwijl een twee maanden oude jongen misschien al voorbij de ontwikkelingsfase is. Als zodanig verandert de definitie van een pasgeborene van geval tot geval.

Een van de meest voorkomende criteria is dat een pasgeborene geen baby is. Terwijl de WHO een pasgeborene definieert als een baby die net is geboren, definieert Merriam-Webster het als een kind dat minder dan 6 maanden oud is. Deze criteria kunnen per staat en land verschillen. Over het algemeen wordt het als een pasgeborene beschouwd als het geen recente medische behandeling heeft gehad. Dit kan het moeilijk maken om te zien wanneer een baby niet langer een pasgeborene is als je veranderingen in je baby hebt opgemerkt.

Een pasgeborene is nog steeds een baby, maar zijn of haar gewicht is nog steeds kleiner dan een pasgeborene. Maar een kind wordt een pasgeborene zodra hij of zij 37 weken zwangerschap bereikt. Een baby die dit punt heeft bereikt, is niet langer een pasgeborene. Het is geen vergissing om een kind van twee maanden als een pasgeborene te beschouwen, omdat de baby niet volgroeid is. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe oud een baby is, zal dit artikel je helpen die vraag te beantwoorden.

Wanneer is een baby geen pasgeborene meer? Het is een tijd om de prestaties van een baby te vieren. De eerste mijlpaal van deze mijlpaal is het omrollen. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van je baby. Zodra ze beginnen om te rollen, is dit een belangrijk teken dat je baby niet langer een pasgeborene is. Als je een moeder bent die zich zorgen maakt of je baby nog een pasgeboren baby is, probeer dan te onthouden dat het normaal is dat hij omrolt.

Een andere indicator van de leeftijd van een baby is wanneer hij of zij begint te lachen. Tussen zes en acht maanden kan een baby zien dat het een pasgeborene is. Dit is een van de moeilijkste fasen in het leven van een ouder. Als je je afvraagt of een baby een pasgeborene is, let dan op de ontwikkelingsmijlpalen. Het is ook een teken dat je een goede moeder bent geweest!

De tweede mijlpaal is wanneer een baby niet langer een pasgeborene is. Tijdens de eerste maand zal een baby om verschillende redenen huilen, afhankelijk van de leeftijd van de baby. Meestal zal een pasgeborene huilen om aandacht te vragen en de ouders te waarschuwen dat ze een val hebben gehad. Naarmate de baby groeit, zijn de eerste twee jaar belangrijk. Zodra een kind niet langer een pasgeborene is, kunnen ze om verschillende redenen huilen.

Lees ook ons artikel over anticonceptie na de bevalling