De rooie donder
Image default
Mode en Kleding

Hoe de jas van uw kind deze winter te wassen?

Winterkleren zijn vaak duurder en steviger dan kleding die je de rest van het jaar koopt, waardoor ze de investering waard zijn en lang meegaan. Maar om het jasje van je kind er jarenlang goed uit te laten zien, moet je het jasje op de juiste manier wassen. Deze gids vertelt u hoe u de jas van uw kind deze winter effectief en veilig kunt wassen.

Vlekreiniging

Wanneer de jas van je kind een klein vlekje krijgt, of je ziet dat hij niet meer zo wit is als vroeger, kan een vlekkenreiniging je de investering in een hele nieuwe jas besparen.

Tandenbrostel

Als je geen tijd hebt voor een volledige wasbeurt, dep dan wat afwasmiddel op een oude tandenborstel en schrob vlekken of plekken met meeldauw.

Handen wassen

Begin met het met de hand wassen van de winterkleding van uw kind. Als je een voorlader hebt, zet deze dan op een zachte cyclus met warm water en een mild wasmiddel.

Speciale items

Volg de instructies van de fabrikant voor speciale items. Gebruik een aparte emmer en handdoek voor elk item dat gewassen moet worden om te voorkomen dat de water dichtmakende behandelingen van kinderjassen en -laarzen worden verpest.

Wasmachines

Als je met de hand wast, kies dan een wasbak met genoeg ruimte voor het jasje van je kind. Vul het met koud of warm water en een kleine hoeveelheid mild wasmiddel – begin met ongeveer 1/4 kop en voeg indien nodig meer toe.

Scrub

Week jassen ongeveer 10 minuten; scrub zachtjes als dat nodig is. Afspoelen en buiten ophangen om te drogen.

Jas kind

Hoewel je misschien al weet hoe je het jasje van je kind moet wassen, is het een onderwerp dat wat extra aandacht verdient. Een van mijn jas kind om te dragen toen ik een klein meisje was, was een felroze ski-jas met wit bont rond de capuchon en langs beide mouwen. Een jas kind kopen kan dus een leuke uitdaging zijn, want ieder jas is anders gemaakt en seizoensgebonden. Het duurde niet lang voordat ik het versleten had en het werd bevlekt met vuil, voedsel en al het andere dat mijn jonge zelf wekelijks in ons huis kon vinden.

Droogtips

Voordat je een ski- of snowboardjas in je droger plaatst, is het belangrijk om te controleren op uitneembare voeringen of bindingen.

Winterkleding

Het kan verleidelijk zijn om deze items bij al je andere winterkleding in een hete trommel te gooien, maar ze kunnen krimpen of beschadigd raken door hitte.