De rooie donder
Image default
Mode en Kleding

Belangrijke dingen die lijnwachters moeten onthouden

Belangrijke dingen die lijnwachters moeten onthouden

Het werk van lijnwachters kan worden beschouwd als een van de moeilijkste banen om voor stadsvoorzieningen te zorgen. Lijnwachters werken voornamelijk aan het bouwen en onderhouden van hoogspanningslijnen waarmee steden toegang kunnen krijgen tot elektriciteit. Bij dit soort werk zullen ze veel belangrijke dingen moeten onthouden, zodat ze veilig kunnen blijven en toch de klus kunnen klaren. Een paar van deze belangrijke dingen die ze altijd in de gaten moeten houden, is het dragen van de juiste kleding, het meenemen van de benodigde gereedschappen en uitrusting en het zorgen voor hun werkvoertuig. De kleding die ze dragen is eigenlijk heel belangrijk omdat lijnwachters in bijna alle weersomstandigheden moeten werken. Eenvoudige lange regenjasssen dames waterdicht zijn soms niet eens genoeg, omdat ze regenjassen moeten dragen die speciaal zijn ontworpen voor hun werk. Zij zijn de onbezongen moderne helden van moderne steden. Het werk dat lijnwachters moeten doen, omvat het beklimmen van hoge palen waar hoogspanningslijnen zijn aangesloten. Het werk aan deze hoogspanningslijnen kan soms uren duren.

Veiligheidsuitrusting

Veiligheidsuitrusting is het gereedschap dat goed samengaat met de kleding die lijnwachters nodig hebben, zoals een regenjas mannen. Voorbeelden hiervan zijn veiligheidshelmen, veiligheidsbrillen, gehoorbescherming, werklaarzen, rubberen handschoenen en een veiligheidsharnas. De kleding die lijnwachters moeten dragen, moet compatibel zijn met deze veiligheidsuitrusting die ze ook moeten dragen. Zo kunnen ze de veiligheidsprotocollen effectief volgen.

Passende kleding

Zoals eerder vermeld, moeten lijnwachters in alle weersomstandigheden werken. Dat betekent dat of het nu regent, sneeuwt of dat er harde wind waait, ze waarschijnlijk nog steeds moeten werken. Dit geldt vooral in noodsituaties. Daarom moeten ze veerkrachtige kleding dragen die bescherming biedt tegen de buitenelementen. Een voorbeeld van belangrijke kleding die ze moeten dragen zijn regenjassen. Deze regenjassen zijn niet degene die je in winkelcentra ziet, zoals stijlvolle lange regenjassen, poncho’s en de regenbroek kind-, heren- en dames designs. Hun regenjassen zijn namelijk speciaal op maat gemaakt voor lijnwachterswerk. Dat betekent dat regenjassen voor lijnwachters dik, veilig en 100 procent waterdicht moeten zijn. Afgezien daarvan moet hun regenjas ook in een felle kleur zijn en reflecterende lijnen bevatten. Op die manier zijn ze gemakkelijk te zien wanneer ze aan het werk zijn in gebieden zoals snelwegen, woonstraten en bruggen. Er komt natuurlijk ook andere kleding bij kijken, zoals werkoveralls en isolerende kleding. Meestal zullen ze deze kleding samen dragen, omdat ze meerdere lagen nodig hebben om warm en droog te blijven als ze buiten werken.

De juiste zorg voor het werkvoertuig

Een lijnwachter heeft altijd zijn werkvoertuig bij zich. Dit zal dienen als zowel zijn transport- als apparatuur drager. Daarom moeten lijnwachters voertuigen constant worden geoptimaliseerd om te kunnen rijden, zelfs als het regent of sneeuwt. Hetzelfde concept van zorg voor een auto is van toepassing op die van lijnwachters. Het verschil is dat werkvoertuigen van lijnwachters ook een machine achterop hebben waarmee ze hoge plaatsen kunnen bereiken. Dat betekent dat lijnwachters ook moeten zorgen voor de machines die aan hun voertuig zijn bevestigd.