De rooie donder
Image default
Electronica en Computers

Gebruik van dome camera’s

Inbrekers zijn slim geworden en werken op manieren om te voorkomen dat ze op camera worden betrapt. Reguliere beveiligingscamera’s zijn zeer voor de hand liggende apparaten waarmee u precies kunt zien waar de lens is gericht te allen tijde, maar de koepel beveiligingscamera is moeilijker te lokaliseren, waardoor het onmogelijk voor inbrekers om te ontsnappen aan de opname van de camera bij het inbreken in een huis of kantoor.

Koepelbeveiligingscamera’s worden aan het plafond bevestigd, in tegenstelling tot veel andere camera’s die op verschillende plaatsen in het huis worden geplaatst. De positie aan het plafond is ideaal, omdat het voor inbrekers moeilijk is de camera van de muur te rukken en omdat de camera te allen tijde de hele kamer kan bewaken.

Deze camera’s worden vaak geleverd met een vandaalbestendige behuizing. Inbrekers hebben zogezegd heel wat trucs achter de hand. Ze hebben geleerd hoe ze aan het waakzame oog van een basiscamera kunnen ontsnappen door te omzeilen waar de camera op gericht is. Ze hebben ook technieken geleerd om camera’s te verwijderen voordat ze inbreken. Met de koepelbeveiligingscamera wordt dit risico drastisch verminderd door het omhulsel dat volledig vandaalbestendig is, waardoor het voor hen onmogelijk is de draden los te maken en het toestel uit het plafond te verwijderen.

Een ander voordeel van de dome beveiligingscamera is de behuizing van rookglas, waardoor het onmogelijk is om te bepalen welke kant de camera op een bepaald moment op gericht is. Deze camera’s kunnen wijzen in een hoek van 360 graden, wat betekent dat u kunt kiezen waar u wilt dat de camera te wijzen, waardoor het onmogelijk voor inbrekers om te weten of de camera is hen in de gaten als ze hun weg door uw huis.

Daarnaast zijn er een aantal opties beschikbaar waarbij de camera sensoren heeft en beweging registreert, of het nu uw kat is die zich een weg baant door de slaapkamer of dat er iemand door de kamer loopt. Deze dome beveiligingscamera’s zal pikken de beweging en volg het, waardoor het nog moeilijker voor inbrekers om te bepalen wat voor soort systeem je hebt en als je eigenlijk kijkt ze op een opname als ze bewegen door het huis.

Duizenden huiseigenaren kiezen voor de dome beveiligingscamera vanwege zijn compacte formaat. Ze zijn klein en komen in een verscheidenheid van kleuren, zodat u om ze gemakkelijk te integreren in elke kamer in uw huis. Door hun grootte zijn ze niet overheersend in de ruimte en ook al zitten ze aan het plafond, ze ruïneren de esthetiek van de kamer op geen enkele manier.

Een ander voordeel, hoewel je het misschien niet beseft, is dat deze dome beveiligingscamera’s kunnen worden gezien. Terwijl ze een duidelijk zicht in het huis, geplaatst op het plafond, inbrekers kunnen niet zien welke kant de camera is gericht of als u een bewegingssensor bevestigd. Dit schrikt inbrekers af, waardoor ze twee keer nadenken voordat ze inbreken en er vandoor gaan met al uw wereldse bezittingen.

Er is een uitgebreide selectie van dome beveiligingscamera’s beschikbaar, zodat u de beste kunt vinden die aan uw eisen voldoet. Bij elk beveiligings- of bewakingssysteem dat u kiest, zijn er echter bepaalde zaken die moeten worden aangevinkt.

Een van de belangrijkste aandachtspunten is of het systeem dat u kiest op afstand toegankelijk is. Dit kan een grote gemoedsrust bieden en u in staat stellen om een oogje op uw huis te houden, of u nu op het werk bent of met het gezin op vakantie.

Spreek met de leverancier en vertel hem wat uw wensen zijn. De leverancier moet jarenlange kennis en ervaring hebben om u te helpen de beste match te vinden die aan al uw eisen voldoet, zodat u uw huis kunt verlaten in de wetenschap dat het veilig en beveiligd is.

https://www.securitythuis.nl/