De rooie donder
Image default
Mode en Kleding

Mode en kleding fotografie

Kleding fotografie ‘invisible man’ en met live modellen

In het mode mekka van Nederland, Zwolle 🙂 fotografeert de fotograaf van STUDIOVHF onder andere de kledinglijnen van Kjelvik Scandinavian outdoor. Kjelvik is een Noors merk en heeft haar hoofdzetel in Salland, het landelijk gebied vlakbij Zwolle. Net als STUDIOVHF een down to earth bedrijf en flexibel, maar wel de laatste trends volgend en met een hoog kwaliteits niveau. 

Twee maal per jaar voert Fotograaf Zwolle de kleding fotografie uit van de winter en zomercollectie, jassen, fleeces, bodywarmers en houtkakkers overhemden. Het grootste gedeelte van de collectie wordt op zogemaamde bustes gefotografeerd. Dit wordt aangevuld met foto’s van de jassen gedragen door echte modellen.

Ook fotografeert Studiovhf de kledinglijnen van Loufz Fashion uit Raalte evenals werkkleding, lingerie, schoenen en sieraden van andere merken.

De studio beschikt over een uitgebreid eigen netwerk aan modellen, aangevuld met de diensten van modellenbureau’s. Gescheiden van de opnameruimte is er een plek voor omkleden, haarstyling en visagie. 

Productfotografie

Behalve mode en kleding fotografeert de studio een veelheid aan verschillende producten zoals electronische apparatuur, meubelen, agrarische producten, verlichting etc. Bij productfotografie komt het aan op het zo realistisch mogelijk weergeven van het product in een goede overzichtsfoto, waarbij waar mogelijk 3 kanten van het product worden weergegeven in de juiste lengte en breedte verhoudingen. Ook de zogenaamde stofuitdrukking of detailweergave van het materiaal is belangrijk.

Kleurbeheer

Ook correcte beheersing van kleur is belangrijk. Met name bij het fotograferen van stoffen in kleding en mode accessoires. De studio werkt met een constante kleurtemperatuur en eikt iedere serie handmatig. Ook werkt de serie met hoogwaardige en gekallibreerde beeldschermen volgens NIDF-norm ISO 3664 (2009). Dit betekent dat nagenoeg de volledige kleurruimte in al haar nuances ook daadwerkelijk te zien is op het scherm. De editing ruimte is kleurneutraal en niet te licht.

Reclamefotografie

Naast productfotografie fotograferen de fotografen van STUDIOVHF ook op locatie om de sfeer en gebruiksmomenten van een product of draagmomenten van kleding weer te geven. Dit draagt bij aan de positionering van het merk en maakt snel duidelijk aan een potentiele klant wat het voordeel is van het product.

Wij nodigen u uit het veelzijdige portfolio van Fotograaf STUDIOVHF te Zwolle te bekijken.

 

https://www.studiovhf.com