De rooie donder
Image default
Aanbiedingen

Deze wasmachines komen als beste uit de test in 2021

Een nieuwe wasmachine kopen doe je niet elke dag. Er is een enorm aanbod aan wasmachines van verschillende merken en elke machine heeft zijn voor- en nadelen. Ben je meer gericht op kwantiteit of kwaliteit, is prijs een belangrijke factor, zoek je een stille machine of denk je vooral aan het milieu? Om hierin wegwijs te raken en de meest toepasselijke wasmachine voor jouw behoeften te vinden, hebben wij een wasmachine test samengesteld om deze belangrijke keuze goed geïnformeerd en zonder spijt te kunnen maken.

AEG L7FB84EW – 7000 Serie – ProSteam

Om te beginnen is deze wasmachine uitgerust met een Inverter motor die efficiënt en duurzaam is. Er zit ook een speciale wastrommel in verwerkt. De ProTex trommel beschikt over meer gaatjes waar zachte waterstralen uitkomen die de kleding optillen, hierdoor worden stoffen minder opgerekt. Tijdens het centrifugeren behoudt de kleding hun vorm en textuur beter. SoftPlus technologie zorgt ervoor dat wasverzachter ieder deel van de stof bereikt zodra het in de trommel terechtkomt. Dit model van AEG beschikt over de ProSteam technologie. Met dit stoomprogramma verminder je tot wel 33% van de kreukels. Ook wordt je kleding opgefrist en worden geurtjes uit de stof verwijderd. Deze wasmachine heeft het Woolmark label wat betekent dat je veilig je wollen kleding kunt wassen.

Siemens WM14N075NL

Deze wasmachine heeft de beste koopprijs gewonnen in november 2020. De Siemens WM14N075NL gebruikt de iQdrive motor. Deze motor gebruikt magneten en veroorzaakt geen wrijving waardoor de motor stiller, energiezuiniger en duurzaam is. Dit model beschikt over een AntiVibration-wand. Deze wand zorgt ervoor dat de machine stabieler staat, maar zorgt er ook voor dat er minder trillingen zijn. Hiermee wordt het geluidsniveau verminderd. De wasmachine beschikt over twee snelle wasprogramma’s. Het varioSpeed programma zorgt ervoor dat je tot 65% sneller kan wassen met nog steeds hetzelfde resultaat. Deze functie kan je combineren met de meeste standaard wasprogramma’s. Met het SpeedPack L programma kan je zelfs in slechts 15 minuten je wasgoed schoon krijgen. Door het slimme Water Perfect Plus systeem wordt er het minimum aan water gebruikt. Dit systeem meet met sensoren het gewicht van je was en berekent daarna precies de juiste hoeveelheid water die nodig is om je was schoon te krijgen.

AEG L7FENQ96 – 7000 serie

We zijn aangekomen bij de beste wasmachine uit onze top 5. Het is de tweede AEG-wasmachine, ook uit de 7000 serie en heeft in november 2020 de Best getest prijs gewonnen bij de consumentenbond. Dit model heeft terug de efficiënte en duurzame Inverter motor ingewerkt. De droogkast beschikt over de ProSense technologie. Via de vochtigheidssensoren en de temperatuursensoren wordt de droogtijd en het energieverbruik aangepast aan de omvang van de lading. Dankzij de sensoren van de AutoDose hoef je nooit meer zelf te berekenen hoeveel wasmiddel je nodig hebt. Deze sensoren berekenen de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter waardoor de kleding langer mooi blijft en je een beter resultaat krijgt. Het Fuzzy Logic systeem helpt bij het instellen van het wasprogramma.

 

https://www.gereedschap-expert.nl/