De rooie donder
Image default
Woningen

Hoe hardhouten vloeren de uitstraling van uw huis beïnvloeden

Hardhouten vloeren kunnen in de loop der jaren tekenen van slijtage gaan vertonen. Dit is het veelbetekenende teken dat het tijd is om uw vloeren te schuren, beitsen en opnieuw af te werken! Door uw hardhout te schuren en opnieuw af te werken, krijgt het zijn oorspronkelijke glorie terug en ziet het er weer als nieuw uit! Tijdens het schuur- en overspuitproces heeft u ook de mogelijkheid om de beitskleur te veranderen. 

Je kunt van een donkere vloer naar een lichte vloer gaan of andersom. Als er wat beschadigde plekken in uw hardhout zijn, kan dit worden gerepareerd en vervolgens worden geschuurd en gekleurd om op te gaan in de bestaande vloeren. Door oudere vloeren met gebruikssporen te schuren en opnieuw af te werken, ziet uw huis er automatisch weer als nieuw uit. U krijgt vloeren die er als nieuw uitzien!

Gooi dat oude kamerbreed tapijt weg en ga voor de hardhouten vloer

Het is zo’n grote verrassing om hardhouten vloeren onder tapijt te vinden. Bijna altijd kunt u het aanwezige hardhout schuren en opnieuw afwerken en het er weer als nieuw uit laten zien. Als je vlekken op de vloer hebt die er gewoon niet uit willen schuren, kunnen we dat gebied repareren en weven en vermengen met de bestaande vloer. Vervolgens wordt het een stuk eenvoudiger om een nieuwe stijl te creëren, zoals een art deco interieurstijl.

Maar als u merkt dat er alleen de ondervloer is, voeg dan hardhout toe! Door tapijt te verwijderen en uw hardhout toe te voegen of opnieuw te lakken, ziet de kamer er groter en moderner uit! Als er hardhout in een ander deel van uw huis is, kunnen we de kwaliteit en soort matchen. Het is bijna altijd het beste om hetzelfde hardhout in uw hele huis te hebben, vooral als uw huis een open plattegrond heeft. Hierdoor stroomt de ruimte beter en lijkt deze ook groter.

Wees niet bang om een inleg-, rand- of ontwerppatroon toe te voegen aan uw nieuwe hardhouten vloer!

Een inleg of omranding van uw nieuwe hardhouten vloer geeft de vloer extra dimensie en schoonheid. Er zijn veel soorten hardhout die we voeren die de PERFECTE accentinleg of rand zijn. Als u bijvoorbeeld witte eik wilt installeren en deze een lichte beitskleur wilt laten, kunt u een donkere walnoot hardhout toevoegen als de rand door de hele kamer. Er zijn verschillende ontwerppatronen die we ook met hardhout kunnen maken in plaats van de traditionele “straight lay”. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar geeft uw huis ook het extra karakter dat het verdient. We kunnen uw hardhouten vloeren op maat maken en u een unieke vloer geven!

 

https://vloerenbaas.nl