De rooie donder
Image default
Kinderen

Hulp krijgen in Amsterdam

Het is mogelijk om via organisaties zoals Dynamo of via buurtteams hulp te krijgen. Het kan hier om van alles gaan. Heb je hulp nodig op het gebied van geld, zorg of veiligheid dan kan je dat krijgen. Met een fijne kinderopvang Amsterdam kun je hulp krijgen voor je kinderen. Mensen zijn er voor elkaar en dus ook voor jou!

Verschillende soorten hulp

In Amsterdam is het mogelijk om verschillende soorten hulp te krijgen. Heb je hulp nodig als mantelzorger dan zijn er verschillende plekken waar je terecht kan. Zo kun je naar een consulent of buurtteam gaan. Met behulp van workshops en cursussen kun je overbelasting als mantelzorger tegen gaan. Wanneer je last hebt van somberheidsklachten is er ook hulp voor je. Zelfs wanneer je behoefte hebt aan meer sociaal contact kun je hulp vragen en deze krijgen. Het kan misschien lastig zijn om hulp te vragen. Al helemaal wanneer je denkt dat er geen hulp beschikbaar is. Onthoud dat er altijd iemand is die jou kan en wilt helpen!

Ouderen

Ook voor ouderen is er speciale hulp te krijgen. Het kan hier gaan om mensen met een beperking maar ook ouderen die op zichzelf wonen. Zij kunnen advies krijgen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Veel ouderen vinden het steeds lastiger om zelf dingen te doen. Wanneer zij hulp krijg met bijvoorbeeld boodschappen doen, kunnen zij toch nog thuis blijven wonen. Ook zijn er activiteiten voor de ouderen. Om in beweging te blijven maar ook om de sociale contacten te onderhouden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld samen eten met andere mensen uit de buurt.

Kinderen

Het werd eerder al even genoemd maar het is ook mogelijk om hulp te krijgen bij het verzorgen van je kinderen. Denk hierbij aan een kinderopvang. Zo is er een voorschoolse opvang in Amsterdam. Hier kunnen alle kinderen van 2 tot 4 jaar terecht. Hier wordt het kind voorbereid op de basisschool. Misschien dat je zo meer tijd voor jezelf kunt creëren of juist tijd hebt om meer te werken. Verder is er ook een programma beschikbaar voor kinderen met een bepaalde achterstand of beperking. Zo kunnen ze bijvoorbeeld werken aan de motorische ontwikkeling of de taal ontwikkeling.