De rooie donder
Image default
Aanbiedingen

Vier tips om jouw kind (beter) te leren lopen

 

Wanneer jouw kindje net een paar maand oud is, wil je het liefst dat hij of zij al zo snel mogelijk begint met lopen. Het leren lopen van een kind is namelijk een erg grote ontwikkeling in zijn of haar leven, maar ook in het leven van de ouders. Vaak begint het bij leren zitten, rollen of kruipen om alvast wat gevoel te krijgen bij het lopen, want het gaat meestal niet vanzelf. In deze blog geven wij jou vier tips om jouw kind (beter) te leren lopen.

 

Blote voeten

 

Jouw kind begint zich gedurende de tijd steeds meer te ontwikkelen in de coördinatie en spieren. Om jouw kind beter te laten leren lopen kun je het beste geen gebruik maken van sokken of schoenen, maar gewoon op blote voeten laten lopen. Lopen op blote voeten stimuleert namelijk de ontwikkeling van de balans. Let hierbij wel op dat de ondergrond niet te hard is en er geen scherpe voorwerpen in de buurt liggen of staan voor wanneer jouw kind valt. 

 

Loopwagen

 

Wanneer jouw kind al goed bezig is met zichzelf optrekken en de eerste stapjes zetten, kun je gebruik gaan maken van een loopwagen of loopkar van de houtenspeelgoed shop. Hier heb je keuze uit hele leuke en vrolijke vormen, zoals een brandweer of een konijn. Het voordeel van een houten loopwagen is dat hij jouw kind kan laten leren lopen, maar het ook nog eens op een veilige en verantwoorde manier gebeurt. 

 

Veilige omgeving

 

Tijdens het leren lopen komt het vaak voor dat jouw kind valt, maar vallen en opstaan hoort er nu eenmaal bij. Het is daarom wel belangrijk om voor een veilige omgeving te zorgen waar jouw kind ook daadwerkelijk kan vallen en opstaan. Maar vergeet ook niet altijd in de buurt te blijven van jouw kind wanneer hij of zij net begint te leren lopen.

 

Complimenten geven

 

Weet je waar jouw kind nou echt vrolijk van wordt: complimentjes. Wanneer jouw kind eindelijk de goede kant op gaat met het lopen is het belangrijk om jouw kind complimentjes te blijven geven. Moedig hem of haar aan en begin te klappen. Dit geeft jouw kind namelijk meer zelfvertrouwen en wordt er vrolijk van. Dit kan net dat kleine duwtje in de rug geven wat jouw kind nodig had.