De rooie donder
Image default
Woningen

Vliegenval Zelf Maken: Stap-voor-Stap Gids voor een Natuurlijke Oplossing

Waarom Een Vliegenval Zelf Maken?

Het zelf maken van een vliegenval is niet alleen kosteneffectief, maar stelt je ook in staat om natuurlijke ingrediënten te gebruiken die veilig zijn voor mens en milieu. Of je nu vliegen in huis, op het terras of bij de vuilnisbak wilt bestrijden, een zelfgemaakte vliegenval kan een effectieve oplossing bieden. Door gebruik te maken van eenvoudige materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt, kun je snel een vliegenvanger creëren die helpt om de vliegenpopulatie onder controle te houden.

Benodigdheden voor Een Zelfgemaakte Vliegenval

Voor het maken van een zelfgemaakte vliegenval heb je slechts enkele basisbenodigdheden nodig:

  • Een lege plastic fles of pot
  • Honing, suikerwater, of een andere zoete lokstof
  • Een stuk plastic folie of een deksel met kleine gaatjes
  • Touw of draad om de val op te hangen

Hoe Maak Je Een Zelfgemaakte Vliegenval?

Volg deze eenvoudige stappen om je eigen vliegenval te maken:

  1. Snijd de plastic fles door midden. Je hebt alleen het bovenste gedeelte nodig.

  2. Giet een kleine hoeveelheid honing of suikerwater in de fles. Dit dient als lokstof voor de vliegen.

  3. Plaats de bovenste helft van de fles omgekeerd in de onderste helft. Het dient als een trechter, waardoor vliegen gemakkelijk naar binnen kunnen, maar moeilijk kunnen ontsnappen.

  4. Bedek de opening van de fles met plastic folie en maak het vast met een elastiekje of gebruik een deksel met kleine gaatjes. Deze gaatjes zorgen ervoor dat vliegen de val kunnen binnengaan.

  5. Maak een klein gaatje aan de bovenkant van de fles en bevestig een touwtje of draad, zodat je de vliegenval kunt ophangen op de gewenste locatie.

Tips voor het Gebruik van Een Zelfgemaakte Vliegenval

Plaats je zelfgemaakte vliegenval op strategische plaatsen waar vliegen vaak voorkomen, zoals in de keuken, bij afvalbakken of buiten op het terras. Controleer regelmatig de val en vervang de lokstof indien nodig. Een zelfgemaakte vliegenval is herbruikbaar en biedt een milieuvriendelijke manier om vliegen te bestrijden zonder schadelijke chemicaliën.