De rooie donder
Image default
Kinderen

Let hier op als je meedoet aan fietswedstrijden

Let hier op als je meedoet aan fietswedstrijden

Als je overweegt om deel te nemen aan fietswedstrijden, komt er veel bij kijken. Je moet een idee hebben waar je aan begint. Dit is een intense sport die een aanzienlijke tijdsinvestering vereist. Daarnaast vereist het enorme fysieke eisen en een scherpe focus op techniek. Competitief fietsen is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt beginnen met trainen op een basis meisjesfiets 18 inch om rustig aan te beginnen en langzaam op te bouwen naar wedstrijdfietsen.

Focus op de juiste versnelling

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je apparatuur geschikt is voor de taak. Er zijn veel verschillende soorten fietsen verkrijgbaar. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Sommige fietsen zijn beter geschikt voor off-road rijden dan andere. Sommige kunnen worden opgevouwen om ze gemakkelijker op te bergen in een trein of in een bus. Andere zijn speciaal ontworpen om met hoge snelheden over lange afstanden te racen. Met een goede fiets bespaar je energie zonder al te veel geld uit te geven. Het moet ook betrouwbaar genoeg zijn om tijdens een race niet op te hoeven geven. Pak je heren portemonnee leer en ga op pad om een ​​goede fiets uit te zoeken. Denk er bij het kiezen van verschillende soorten fietsen aan in wat voor rijomstandigheden ze uitblinken. Mountainbiken vereist mogelijk meer robuuste materialen zoals stalen frames. Racefietsen hebben lichtere aluminium frames, en hoge snelheden vereisen aerodynamische componenten zoals schijfremmen.

Perfectioneer je trapvorm

Om het meeste uit je fietsen te halen, zul je willen oefenen met het perfectioneren van je trapvorm. Je kunt dit doen met behulp van een cadansmeter, vermogensmeter of hartslagmeter. Een hartslagmeter is het beste voor beginners. Dit komt omdat het hen in staat stelt om hun hartslag bij te houden zonder al te veel informatie tegelijk te hebben. Als je geen ervaring hebt met deze apparaten, maar ze wel voor het eerst wilt uitproberen, overweeg dan om er een te huren in plaats van er een te kopen. Je kunt proberen je trapvorm te trainen als je met je boodschappentas boodschappen gaat doen terwijl je fietst. Doe dit constant en je zult zeker je trapvorm perfectioneren.

Vind de juiste groep renners

Wanneer je op zoek bent naar een groep renners om mee te rijden, zijn er verschillende criteria waar je rekening mee moet houden. Denk allereerst aan je rijstijl. Misschien wil je een groep vinden die bij je rijstijl past, vooral als je net begint met racen en niet veel ervaring hebt op de weg. Houd je meer van vlakke ritten? Heuvelachtige? Een mix van beide? Dit heeft invloed op waar en wanneer mensen rijden. Gebieden met heuvels zijn over het algemeen langzamer dan die zonder heuvels, dus vlakke wegen kunnen aantrekkelijker zijn voor snellere groepen dan langzamere. Als je doel simpelweg fitness en plezier is, dan is elke lokale groep voldoende. Als je doel competitie is, kun je het beste kijken in gebieden waar dit soort renners vaker trainen. Als beginner is het belangrijk om je kracht en uithoudingsvermogen geleidelijk op te bouwen. Er zijn tal van manieren om dit te doen. Je kunt wandelingen of ritten maken die elke dag een paar minuten duren en geleidelijk aan langer worden.