De rooie donder
Image default
Kinderen

Hoe vind je een goede kinderopvang

Je wilt een goede kinderopvang vinden door om op google of een ander social media platform recensies te zoeken over een bepaalde kinderopvang die je aan het onderzoeken bent. Je kijkt naar hoe mensen de kinderopvang hebben ervaren, hoe de kinderopvang eruit ziet of de kinderopvang wel netjes/schoon is. De kinderopvang kan je ook eens bezoeken met je kind en kijken hoe een normale dag eruit ziet volgens de juffen en meesters. Je kan ook luisteren naar ervaringen van je vrienden als zij hun kind op de kinderopvang hebben of hebben gehad en luister dan naar hun advies. Je moet ook kijken of een kinderopvang een HKZ-certificaat heeft HKZ betekent harmonisatie kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector de kinderopvangen die dus een HKZ-certificaat hebben die hebben alles dus waarschijnlijk op orde zoals: de airco werkt, je kan makkelijk naar buiten en binnen en het is veilig voor kinderen. 

 Hoe het gaat met je kind

Je kan ook vragen aan je kind elke dag nadat ze bij de kinderopvang is geweest hoe haar/zijn dag was en of je het leuk vonden en iedereen aardig was zo kan je er ook makkelijk achter komen of het kind het wel of niet leuk vind op de kinderopvang. Je vraagt je kind wat hij/haar allemaal heeft gedaan en wat hebt gegeten om erachter te komen of de medewerkers wel goed met de kinderen omgaan.

Buitenspelen en activiteiten

Buitenspelen is heel goed voor het brein van een kind en zo ga je kijken of de kinderen wel veel activiteiten buiten gaat doen of leuke en leerzame activiteiten gaat doen in het algemeen. Je kan dus ook kijken hoe het pand eruit ziet en of het wel veel activiteiten daar te doen zijn zoals: een voorleeshoek, een speelhoek en nog veel meer.