De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Scooterverzekering

Je mag in Nederland niet de openbare weg op zonder een scooterverzekering. Gelukkig hoeft een scooterverzekering niet zo duur te zijn, dat hangt af van de dekking waar je voor kiest. Jouw persoonlijke gegevens spelen ook een rol bij het bedrag dat je maandelijks moet betalen. Dit zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het afsluiten van een scooterverzekering:

 

WA-Verzekering

Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Dat is de minimale scooterverzekering die je moet afsluiten. Daarmee worden de kosten voor de tegenpartij gedekt bij een ongeval, en de kosten voor jezelf. Bij de tegenpartij geldt de dekking voor de kosten van de persoon en het voertuig, voor jou alleen jezelf, de scooter is niet meeverzekerd. De dekking loopt van 2,5 miljoen tot 5 miljoen maximaal.

 

Diefstalverzekering

Als je een dure scooter hebt wil je die goed verzekeren. Omdat merk scooters meer diefstalgevoelig zijn is het verstandig een aanvullende diefstalverzekering af te sluiten. Een voorwaarde die hierbij wordt gesteld is een goedgekeurd slot met een ART rating van drie sterren of hoger. Bij budget scooters wordt deze verzekering minder vaak afgesloten, een stevig slot is uiteraard altijd een goed idee.

 

Ongevallenverzekering

Bij deze scooterverzekering wordt er een eenmalig bedrag uitgekeerd in het geval van blijvende letselschade. Deze verzekering biedt daarmee nog een stukje extra veiligheid ten opzichte van de standaard dekking.

 

Opzittende verzekering

Normaal gesproken zijn medepassagiers niet verzekerd, met een opzittende verzekering zijn de passagiers ook verzekerd bij een ongeval.

 

Rechtsbijstandverzekering

Als een andere partij schade toebrengt aan jou, of jouw scooter en die niet wil vergoeden moet je wellicht een juridische procedure starten. Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker en worden de proceskosten vergoed.

 

Scooterverzekeringen vergelijken

Er zijn volop aanbieders van scooterverzekeringen. De tarieven lopen flink uiteen, de dienstverlening ook. Vergelijk de verschillende aanbieders en kies degene die het beste aansluit bij jouw voorkeuren. De goedkoopste aanbieders werken vaak alleen online, andere aanbieders bieden een gratis telefonische helpdesk. Dat zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Waar je ook voor kiest, de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is in alle gevallen verplicht.

 

Er gaat niets boven veilig rijden, maar je rijdt een stuk aangenamer met de juiste scooterverzekering!

https://www.fastfuriousscooters.nl/bromfietsverzekering