De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Meest gestelde vragen bij het kopen van een elektrische laadpaal

Het wordt steeds populairder: elektrisch rijden! Om een elektrische auto op te laden heb je een laadpaal nodig. Maar waar moet je op letten als je laadpaal elektrische auto koopt? In dit artikel helpen we je!

Waarom is er zoveel vraag naar elektrische laadpalen?

Dit komt omdat elektrisch rijden steeds populairder wordt in Nederland en daardoor neemt ook het aantal laadpalen toe. Elektrisch rijden is zo populair dat in twee jaar tijd het aantal laadpalen in Nederland is verdubbeld naar +30.000.

Wat is er nodig om elektrisch te laden?

Om een elektrische auto te kunnen laden heb je het volgende nodig: 1) een auto laadpaal / laadstation, 2) een elektrische laadpas en 3) een laadkabel. Hiernaast zijn er natuurlijk vele hulpmiddelen beschikbaar die je kan gebruiken om het elektrisch laden nog makkelijker te maken.

Kan een elektrische laadpaal bij mij thuis geplaatst worden?

Indien je op eigen grond kunt parkeren, dan kan je in principe altijd een laadpaal bij u thuis installeren. Maak je gebruik van een openbare parkeerplaats? Dan moet je een laadpaal bij de gemeente aanvragen.

Waar kan ik een laadpaal plaatsen?

Een laadpaal kan je bij jouw thuis laten plaatsen, op werk of op openbare plekken. Tip: de beste plek voor de laadpaal kan je het beste afstemmen met een laadpaal specialist.

http://reithpower.nl/laadpaal/