De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Taxicentrale Katwijk

 

Voor het op de juiste manier aanbieden van service dienen taxicentrales in Katwijk zich af te vragen op basis waarvan de consument een taxibedrijf kiest. Er moet op de meest passende manier een probleem voor de klant worden opgelost, terwijl de minimumvereisten van voor taxi’s in acht genomen wordt. Voor een taxicentrale in Katwijk moet er dus op basis van details het verschil in services aantoonbaar gemaakt worden. Het taxibedrijf Taxi Centrale Leiden dat ook in Katwijk klanten bedient geeft hierin een goed voorbeeld voor andere taxicentrales.

Minimumvereisten elke taxi

Wanneer u wel eens in het buitenland in een taxi hebt gezeten, weet u dat niet overal zulke strenge minimumvereisten voor elke taxi van elke taxicentrale gelden als in Katwijk. Net als in de rest van Nederland wordt er door minimumvereisten betere service geleverd door taxibedrijven dan eerst. Een ander voordeel van de minimumvereisten is, na invoering van de Taxameter en de Boordcomputer, dat onder druk van Kiwa de taxi’s van elke taxicentrale veel veiliger zijn gaan rijden.

Oplossingen die taxibedrijven kunnen bieden in Katwijk

Hoe moeten taxibedrijven nu m.b.v. service in en rond taxi’s oplossing bieden? Service van taxicentrales moet worden aangepast naar de vraag die de consument op de verschillende contactmomenten beantwoord wil zien. Hier gaat het om de volgende contactmomenten:

Korte ritten per taxi waarin vanaf een taxi standplaats naar huis wordt gereden.

Directe afspraken voor een rit in de regio die per telefoon met de taxicentrale worden gemaakt waarin service en snelheid van groot belang zijn.

Lange ritten op afspraak bij een taxibedrijf, taxi op tijd bestellen is hier belangrijk.

De service van veel taxibedrijven in Katwijk kan dus verbeterd worden door de oplossing beter af te stemmen op de vraag die bij de taxicentrale wordt neergelegd.

Verschil in services taxicentrales

Er is dus zeker nog een verschil in service te maken door taxicentrales in Katwijk. De taxi die in naam van het taxibedrijf rijdt is het eerste en opvallendste visitekaartje. Een ander verschil in service kan gemaakt worden door naar het aanbod van concurrenten te kijken en daarin iets anders aan te bieden of op een andere manier. Tot slot is er de mogelijkheid dat taxicentrales een verschil maken in service voordat de taxi hierbij komt kijken. Taxi Centrale Leiden doet dit bijvoorbeeld erg goed; zij hebben hun website namelijk geoptimaliseerd zodat klanten gemakkelijker afspraken in bijvoorbeeld Katwijk kunnen inplannen.