De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Leren beleggen met geld

Beleggen is tegenwoordig een steeds populaire optie om het geld te stellen. Natuurlijk is geld beleggen niet zonder risico maar dat houdt mensen niet tegen in het beleggen leren.

De spaarrentes van de banken zijn ook niet meer echt over naar huis te schrijven en bieden dan ook een minder zekere garantie dan dat ze vroeger deden. Dat is ook een reden waarom er tegenwoordig weer steeds meer mensen gaan beleggen. Bovendien is het ook steeds eenvoudiger om zelf te beleggen. Moest je hier vroeger nog fysiek voor naar de bank en had je altijd een tussenpersoon nodig, zo zou je het tegenwoordig ook heel makkelijk alleen aan kunnen pakken. Natuurlijk is het altijd verstandig om adviezen in te winnen, maar er is geen reden waarom je niet gewoon zelf aan de slag zou kunnen.

Het is in ieder geval belangrijk om je te beseffen dat beleggen nooit zonder risico is. Je kunt er inderdaad leuke winsten mee maken wanneer je op het juiste paard wed, maar het kan ook zomaar voorkomen dat je veel verlies maakt en daarmee dus ook je geld kwijt bent.

Sommige beleggingen zijn dan ook riskanter of juist veiliger dan anderen. Dat heeft zich ook in de loop van de jaren ontwikkeld. Was het vroeger nog een leuke optie om bijvoorbeeld in een warenhuis te investeren (die hadden immers toch echt de toekomst) zo is dat tegenwoordig best een riskante onderneming waarbij je op moet letten. Het verhaal van Vroom en Dreesman warenhuizen kennen we inmiddels allemaal wel maar dat is dus het risico dat je loopt bij ondernemen.

Een relatief veilige belegging is het beleggen in goud. Door te beleggen in goud, het liefst door de aankoop van fysiek goud, heb je een belegging in handen die waarschijnlijk zal stijgen in waarde en anders goed waardevast is. 

http://leerbeleggen.com