De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

De wegen bij ontslag

Ontslag, het is iets waar niemand op zit te wachten maar wat je soms wel overkomt. Het is daarom goed om te weten dat wanneer je verplicht met ontslag moet, er mogelijkheden zijn.

Er wordt namelijk altijd een ontslagregeling getroffen. De invulling van deze ontslagregeling is natuurlijk in elk geval anders. Vaak is er sprake van een ontslagvergoeding, waarbij een geldelijke vergoeding wordt geboden of begeleiding in het proces van outplacement. Het lijkt misschien een erg aantrekkelijke optie om voor het geld te gaan, maar hierbij geldt eigenlijk alleen maar dat geld maar geld is. Dat geld helpt jou niet weer aan het werk, dat zal je zelf moeten doen. Wanneer je er vertrouwen in hebt dat je wel weer snel aan de slag kunt, is het probleem om dat geld aan te pakken. Voor andere mensen is het misschien een betere optie om inderdaad in zee te gaan met een outplacementbureau. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een nieuwe baan en dit proces zelf zal ook worden bekostigd door je voormalige werkgever. Vaak is een dergelijk proces wel gebonden aan een bepaalde hoeveelheid tijd, maar de praktijk leert dat de meeste mensen dan ook wel weer binnen die tijd aan het werk zijn. Klik hier voor meer informatie.

Je hoeft ook zeker niet per se in hetzelfde vakgebied waar aan het werk. De hele bedoeling met een outplacement traject is dan ook juist om alle mogelijkheden te verkennen en te zorgen dat jij weer een fijne werkplek vindt. Als dat een nieuwe werkplek is in een nieuw vakgebied dan zal het outplacementbureau zoveel mogelijk haar best doen om te zorgen dat jij hier lekker aan de slag kunt. Hier horen dus eventuele opleidingen ook bij, om te zorgen dat je zo optimaal mogelijk in kunt stappen in je nieuwe functie en lekker aan de slag kunt. Lees hier meer over dit onderwerp.

http://www.carrierepoort.nl