De rooie donder
Image default
Industrie

Voorkom gezondheidsklachten van uw personeel door dieselmotoremissie

Dat dieselmotoremissie schadelijk is voor de gezondheid is al geruime tijd bekend. Daarom worden aan de productie van dieselmotoren vandaag de dag strenge eisen gesteld. Maar de vervuiling die al jaren voor vervuiling zorgen zijn vaak nog steeds in gebruik. Daarom kan het zijn dat ook op uw terrein of in uw bedrijfspand sprake is van dieselmotoremissie zonder dat u dit wellicht in de gaten heeft. U kunt aan de hand van een checklist van het bedrijf Gom Specialistische Reiniging controleren of het nodig is om de omgeving te laten reinigen. U kunt dit opnemen als punt in uw Risico Inventarisatie & -Evaluatie. De RI&E is verplicht voor bedrijven die personeel in dienst hebben.

Werd er binnen uw bedrijf gewerkt met chroom-6?

Er is al sinds vele jaren discussie over het gebruik van chroom-6. Het is een fantastisch materiaal om roestvorming te voorkomen op metalen, maar inmiddels is het bekend dat het zeer schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het kan zelfs kanker veroorzaken. Daarom is chroom-6 saneren tegenwoordig aan de orde van de dag. U kunt het saneren van chroom-6 binnen uw bedrijf laten uitvoeren door een professional. Zij weten precies hoe zij deze klus veilig voor u kunnen uitvoeren. NA de sanering hoeft u zich geen zorgen meer te maken over mogelijke risico’s voor de gezondheid van medewerkers of uzelf. Als u twijfelt of het saneren van chroom-6 bij uw bedrijf nodig is dan is ook hier een handige checklist voor beschikbaar.

Moet spoed een sanering laten uitvoeren

Soms kan er haast zijn bij het verwijderen van dieselmotoremissie. Datzelfde geldt voor chroom-6 saneren. Het kan zijn dat uw medewerkers zich zorgen maken door berichten in de media of omdat ze klachten hebben die mogelijk verband kunnen houden met werken in de nabijheid van giftige stoffen. Als u haast wilt maken met het saneren van de omgeving kunt u dit aangeven bij Gom Specialistische Reiniging in Sliedrecht. Er wordt dan direct een afspraak gemaakt voor een grondige reiniging.