De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Het verwijderen van een tattoo

Tattoo’s, ze zijn vandaag de dag heel erg populair onder allerlei soorten mensen. Waar een tattoo vroeger alleen voor volk zoals prostituees en matrozen was, zo is dat vandaag de dag allang niet meer zo en kan en mag iedereen een tattoo nemen, indien hij of zij dat zelf wenst. In Nederland moet je 18 jaar of ouder zijn voordat je een tattoo mag laten zetten. Het zetten van een tattoo wordt door de meeste mensen als pijnlijk ervaren maar de meesten van hen hebben deze pijn zeker over voor het moois dat ze ervoor terugkrijgen.

Een tattoo moet altijd een wel overwogen keuze zijn. Een tattoo verwijderen is immers niet zo eenvoudig. Het is gelukkig wel mogelijk, door middel van tattoo weglaseren. Het is echter wel meer werk om een tattoo te verwijderen, dan het is om een tattoo te laten zetten. Dat is dus iets waar je van te voren goed over na moet denken. Het doet ook vaak nogal pijn om een tattoo te laten verwijderen. Daarom kiezen sommige mensen dan ervoor om een tattoo te laten zitten of om er iets overheen en omheen te laten zetten om de tattoo toch naar hun zin te maken.

Het weglaseren van een tattoo is ook niet met een behandeling klaar. Afhankelijk van de grootte van de tattoo, de leeftijd van de tattoo (tattoo’s vervagen in de loop der jaren en zijn dan minder fel van kleur) en de gebruikte kleuren (donkere kleuren zoals zwart, donkergroen en donkerblauw zijn eenvoudiger te verwijderen dan felle kleure), duur het 4 tot 8 laserbehandelingen voordat men van de tattoo af is. Over het algemeen lukt het verwijderen van een tattoo goed, maar men zal altijd een litteken blijven zien op de plek waar eerst de tattoo zat. Denk dus goed na voordat je een tattoo neemt. 

http://www.clinic63.nl