De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

De juiste matras

Een goede nachtrust is onmisbaar. Vanzelfsprekend begint een goede nachtrust natuurlijk met goede gewoonten, maar een goed matras kopen is natuurlijk ook zeer belangrijk. De juiste matras zorgt er namelijk voor dat je in ieder geval voldoende ondersteuning heb en ook voldoende rust mee krijgt in de nacht.

Een matras 120×200 is de standaardmaat voor een tweepersoonsmatras, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om twee eenpersoonsmatrassen aan te schaffen. Eigenlijk is dat natuurlijk ook wel handig, omdat je dan allebei een zo geschikt mogelijke matras kunt aanschaffen en op die manier allebei zo optimaal mogelijk kunt slapen.

Een goede matras dient tijdig te worden vervangen. De standaardindicatie hiervoor is ongeveer 10 jaar. Na deze periode kun je je matras nog wel gebruiken maar zal deze waarschijnlijk niet meer genoeg steun bieden om echt optimaal zijn werk te doen. Zorg er daarom voor dat je op tijd voor een nieuwe matras gaat kijken, om deze goede nachtrust te kunnen garanderen.

Probeer vooral ook kritisch te zijn in de keuze voor een nieuwe matras. Neem niet het goedkoopste omdat het toevallig goedkoop is, maar zorg dat je ook echt een matras neemt die bij jou en bij jouw lijf past. Zo heb je veel langer en veel meer plezier van je matras. Een goede matras moet je dan ook zien als een investering en niet als alleen maar een hoop geld dat je moet uitgeven. Wanneer je een goede matras hebt en lekker kunt slapen, zal je dan ook merken dat je overdag echt veel uitgeruster bent en er weer veel beter tegenaan kunt. Waarschijnlijk is je leven al druk genoeg dus zorg ervoor dat je jezelf die goede nachtrust ook echt gunt. Wees kritisch in de keuze van een matras en maak een goede investering voor je eigen nachtrust de komende jaren! 

http://www.just-dream.nl