De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Een getrainde bhv-er

Wanneer je op je werk, is het goed om te weten dat men genoeg heeft gedaan aan jouw veiligheid. Een manier om de veiligheid op een werkplek te garanderen, is door het aanstellen van een of meerdere bhv-ers. Het ligt natuurlijk ook heel erg aan de aard van het bedrijf en hoe groot het bedrijf is, hoeveel bhv-ers je nodig hebt. Een goede bhv trainingsset is in ieder geval altijd wel nuttig om te hebben.

In ieder geval moeten bhv-ers ook eerst goed worden opgeleid. Zo is het natuurlijk erg belangrijk dat zij eerste hulp kunnen verlenen in noodsituaties. Zij zijn immers de eersten die aanwezig zijn wanneer zich noodsituaties voordoen en zijn daarmee ook de eersten die hierbij kunnen aangrijpen. Bij noodsituaties kan gedacht worden aan iemand die zich verwond heeft, of een brand maar ook wanneer het alarm afgaat, is het de taak van de bhv-er om iedereen netjes naar een veilige plek te kunnen leiden.

Naast het verlenen van eerste hulp, is het ook de taak van de bhv-er om allerhande (kleine) brandjes te kunnen blussen. Hiervoor wordt vaak een schuimblusser ingezet, omdat deze eigenlijk zo goed als multifunctioneel zijn en voor vele doeleinden kunnen worden ingezet. Anders dan andere blusmiddelen zoals ‘gewoon’ water, kan een schuimblusser ook worden ingezet bij branden waarbij eigenlijk zo weinig mogelijk zuurstof mag komen. Ook zorgt het schuim uit de schuimblusser voor aanzienlijk minder schade en maakt het de spullen niet per definitie onbruikbaar.

Kortom, er is dus best veel wat een bhv-er moet kunnen. Daarom is het ook belangrijk dat een bhv-er regelmatig een training krijgt om te zorgen dat de kennis van de bhv-er up to date blijft en dat hij of zij altijd accuraat en tijdig kan reageren in gevallen van nood. Kies ook iemand die echt zin heeft in die verantwoordelijkheden.

https://www.schoens-safety.nl/