De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Auto zonder apk verkopen

Is je auto niet door de APK keuring gekomen en zijn er hoge kosten? Geen probleem want deze kun je alsnog voor een goede prijs verkopen!

Je auto verkopen doe je eenvoudig en snel via Besteautobod.nl

Benieuw wat jouw auto waard is?

De online autoveiling staat in verbinding met meer dan 5000 RDW erkende autobedrijven. Wanneer jij je auto aanmeldt dan zien de autobedrijven de auto verschijnen in de veiling. Er komen verder geen persoonsgegevens bij te staan dus de aanmelding is volledig anoniem. De autobedrijven kunnen eenvoudig een bod uitbrengen en het bod verhogen wanneer iemand anders meer geboden heeft. Zij krijgen 24 uur de tijd om mee te bieden op de auto. Na 24 uur sluit de veiling en kan er niet meer geboden worden. Het hoogste bod wordt dan bekend gemaakt. Het bod dat je ontvangt op je auto is vrijblijvend wat betekent dat je deze mag weigeren. Accepteer je het bod dan heb je meteen de auto verkocht. De hoogste bieder krijgt dan jouw gegevens en jij die van hem. Zo kun je samen een afspraak maken voor de overdracht. Bij het overdragen van de auto wordt deze meteen uitbetaald en overgeschreven.

Auto verkopen lastig

Een auto zonder APK verkoopt normaal gesproken erg lastig omdat mensen niet willen investeren in een auto met kosten. Autobedrijven daarentegen hebben veel verstand van auto’s, krijgen onderdelen tegen inkoopsprijs en hebben personeel rondlopen waarvan de uren al betaald zijn. Hierdoor doen de bedrijven vaak een interessant bod waarvoor je wellicht de auto wel voor wil verkopen. Omdat er meer dan 5000 bedrijven meedoen zijn er altijd meerdere potentiële kopers die jouw auto wel zien zitten.

Zonder verplichting of kosten te maken kun je eenvoudig de verkoopprijs achterhalen en de auto verkopen. Het kost dus niets en je zit nergens aan vast. Heel handig dus.

Waarom een APK

In Nederland ben je verplicht bij een auto ouder dan 3 jaar, elk jaar de auto te laten keuren. Deze keuring heet een APK keuring. Bij de APK keuring bevat een aantal controlepunten welke met veiligheid en milieu te maken hebben. Het doel van de keuring is dat auto die op de openbare wegrijden veilig zijn voor zowel de bestuurder en inzittende als andere weggebruikers. Zaken waarop gelet wordt is remmen, uitstoot, banden, uitlaat, roest, gordels, verlichting, enzovoorts.

APK keuring verlopen

Is de APK keuring verlopen dan loop je het risico om een fikse boete te krijgen. Bovendien keert de verzekering niets uit wanneer je schade veroorzaakt. Direct de auto verkopen kan de oplossing zijn. Zo ben je niet meer verplicht een keuring te laten uitvoeren omdat de auto niet meer op jouw naam staat.