De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep die tegenwoordig steeds vaker wordt uitgevoerd. Het is dan ook een relatief kleine ingreep met grote resultaten.

Bij het corrigeren van de oogleden worden vaak de bovenste oogleden gecorrigeerd. Het overhangen van de bovenste oogleden levert dan ook vaak een hoop klachten op en heeft om die reden het vaakst een correctie nodig. De onderste oogleden kunnen ook worden gecorrigeerd, wanneer daar wallen zijn ontstaan. Het ooglidcorrectie herstel valt bovendien ook ontzettend mee. De ingreep zelf vindt plaats onder plaatselijke verdoving en niet onder algehele narcose. Hierdoor heb je dus in ieder geval niet het herstellen van de narcose als bijkomende factor. Ook de ingreep zelf is vaak met een half uur klaar. Na de ingreep is het wel erg belangrijk dat je het behandelde gebied goed koelt. Door dit te doen, kun je veel zwelling en blauwe plekken voorkomen.

De ooglidcorrectie kosten lopen uiteen, maar een correctie van de bovenste oogleden kost gemiddeld 800 tot 1000 euro. Soms worden deze kosten gedekt door de zorgverzekering, maar hiervoor moet er dan wel een medische indicatie zijn. Overhangende bovenste oogleden kunnen dan ook een veelvoud aan klachten opleveren die het lastiger maken om goed te functioneren. Mensen kunnen het gebied bij de oogleden niet meer goed schoonhouden, maar krijgen ook last van klachten van hoofdpijn en verminderd oogzicht. Een medische indicatie is echter soms toch lastig te krijgen maar alsnog wel het proberen waard natuurlijk.

Ook wanneer de ingreep zelf moet worden betaald, is het de moeite waard om deze toch te overwegen wanneer jij ook veel last hebt van overhangende oogleden. Uiterlijk is het natuurlijk ook zeker een verbetering maar vooral ook in praktisch opzicht zal het zeker een plezier zijn om weer goed te kunnen zien en je niet meer druk te hoeven maken.

http://www.faceland.nl