De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Veilig rijden

 

Autorijden is een kunst. Het is niet voor niets dat sommige mensen in een gedeukte auto rondrijden en anderen hun auto jarenlang kunnen gebruiken zonder breuken te maken. Het verschil zit hem in het veilig rijden. Er zijn een aantal makkelijke dingen die u kunt doen om uw rijstijl veiliger te maken. Hieronder worden er een paar genoemd.

 

Voldoende afstand houden

Dit is misschien wel de belangrijkste handeling die u kunt verrichten om veilig te rijden. Altijd voldoende afstand houden van uw voorganger. Er staan hele dure boetes op bumperkleven en dat heeft een reden. Bumperkleven is een van de gevaarlijkste dingen die men op de openbare weg kan doen. Een bumperklever geeft zichzelf simpelweg niet genoeg tijd om te reageren op zijn voorgangers. Wanneer er zich een onverwachtse situatie voordoet kan men niet op tijd remmen en knalt men op de voorganger. Voldoende afstand houden is heel makkelijk en er is geen reden om het niet te doen.

 

Hoofdsteun en spiegels goed afstellen

Dit is een andere handeling die mensen vaak vergeten; het goed afstellen van de stoel, de hoofdsteun en de spiegels. Het doel hiervan is om goed zicht op de weg te hebben. Als men geen goed zicht van de spiegels heeft, of de spiegels verkeerd gericht staan, heeft men niks aan de spiegels en mist men dus een overzicht van het omringende verkeer.

 

Offline zijn tijdens het rijden

Veel mensen denken makkelijk over ‘even een appje sturen’ maar dit is super gevaarlijk! Het Verbond van Verzekeraars schat dat 25% van alle ongelukken komt door het gebruik van smartphones. Het is ook heel makkelijk te voorkomen door gewoon niet aan de telefoon te zitten. Als u hier moeite mee heeft zijn er applicaties beschikbaar die de telefoon tijdens het rijden onbruikbaar maken.

 

Wilt u ook veilig leren rijden? Bij Rijschool Uniek leren wij u niet alleen de auto te besturen maar leert u ook veilig te rijden. Boek gelijk bij Rijschool Uniek!