De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Uitbreiden naar een BV

De eenmanszaak is razend populair, er zijn inmiddels rond de 1,2 miljoen eenmanszaken in Nederland een verdubbeling van het aantal in 2008. Ze zijn dus zeer in trek en dat is niet zonder reden. Veel mensen hebben de behoefte om voor zichzelf te beginnen en eigen baas te zijn, het is relatief makkelijk om een eenmanszaak op te richten en op een kleine schaal spulletjes te verkopen of diensten aan te bieden. Het kan als je het goed doet een leuke manier van extra geld verdienen zijn. Natuurlijk gaat het niet altijd goed, meer dan 100.000 van deze bedrijven per jaar stoppen ermee. Is het niet verstandig om de stap te maken van een eenmanszaak naar een BV? Hier ga je zien waarom je dat zou kunnen doen.

 

Aansprakelijkheid

Het grootste voordeel is dat je bij een BV niet op je privé vermogen aansprakelijk kan worden gesteld. Hierdoor is het dus wat makkelijker om een risico te nemen, aangezien je eigen spullen zoals je huis en auto veilig zullen zijn. Jij als persoon wordt dus niet aansprakelijk gesteld maar het bedrijf zelf.

 

Belastingsvoordeel

Vooral als je veel winst weet te maken is er een groot voordeel om een BV te zijn, het inkomstenbelastingtarief is lager dan bij een eenmanzaak. Hierdoor kan je als grote eenmanszaak dus beter overschakelen naar een BV

 

Wanneer is het verstandig?

Ten eerste moet het bedrijf wel goed lopen en stabiel zijn, het is geen laatste redmiddel. Het omzetten naar een BV doe je alleen in goede tijden, met een winst van ongeveer 100.000 euro. Ook is het verstandig om te doen als je veel risico’s moet lopen of als je meer risico’s wil nemen om verder te komen. Daarnaast is het met een BV ook beter om investeerders te kunnen lokken.

 

Het is dus best wel een voordeel om een BV te worden als eenmanszaak, alleen er kan wel een beetje werk in zitten. Voor bijvoorbeeld personeelskosten kan je terecht bij sommige HR software of een HR adviesbureau. Alles om de overgang zo zorgeloos mogelijk te maken.

https://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

Sym Scooter bij Polderscooter.nl

Een succesvol product

Nieuwe vakantieplannen