De rooie donder
Image default
Internet marketing

Hoe charismatisch te worden

instagram marketing book

Veel mensen dromen ervan aantrekkelijk en interessant te zijn. Zo oogverblindend als filmsterren. Even inspirerend als bedrijfsleiders. Over het algemeen charismatisch. Er is een diepgeworteld stereotype dat charisma een aangeboren eigenschap is die slechts een selecte kring van gelukkige mensen het geluk heeft te bezitten. De auteur van het boek “Charisma” Olivia Fox Cabain gelooft dat het idee van een aangeboren charisma niets meer is dan een mythe. Het helpt mensen te oefenen om charismatische kwaliteiten te ontwikkelen, rekening houdend met hun individuele kenmerken. Ze is ervan overtuigd dat om een ​​charismatisch persoon te worden, je jezelf niet opnieuw hoeft te maken, socialer wilt zijn of je uiterlijk hoeft te veranderen. Vanuit het standpunt van de auteur is ‘charisma een vaardigheid, een discipline, hetzelfde als het beoefenen van een bepaalde sport of het bespelen van een muziekinstrument’.

Olivia Cabane stelt – het is verkeerd om charisma eenzijdig te interpreteren – als aantrekkelijkheid en gezelligheid. Er zijn veel charismatische introverte mensen die weten hoe ze zich goed op hun verdiensten kunnen concentreren.

Om charismatisch gedrag te beheersen, is werk, oefening en beheersing van de juiste technieken nodig. De methode van de auteur bevindt zich op het kruispunt van cognitieve psychologie, neurowetenschappen en oosterse technieken van zelfbeheersing.

Het geheim van charismatisch gedrag is om de indruk te wekken dat u krachtig en warm bent, omdat charismatisch gedrag een combinatie van deze eigenschappen vertoont.

Olivia Cabain biedt drie eenvoudige manieren om je charismatische effect nu te vergroten:

  • verminder de intonatie van uw stem aan het einde van zinnen;
  • de snelheid en frequentie van knikken verminderen;
  • pauzeer twee volle seconden voordat u weer spreekt.

De essentie van charisma komt tot uiting in drie soorten gedrag: aanwezigheid, kracht en warmte. Charismatische mensen weten deze kwaliteiten over te brengen, zowel door middel van woorden als (wat niet minder en misschien wel belangrijker is) door middel van lichaamstaal. Grotendeels vanwege de speciale lichaamstaal van charismatische mensen, hebben we het gevoel dat ze charismatisch zijn geboren, omdat lichaamstaal niet onderhevig is aan bewuste controle. Het is echter een feit dat we onze innerlijke toestand, onze emoties en gedachten kunnen veranderen om het effect van charisma te bereiken. De innerlijke staat is cruciaal om charisma uit te drukken.

Laten we drie soorten charismatisch gedrag (aanwezigheid, kracht, warmte) in meer detail bekijken:

Aanwezigheid

“Aanwezig zijn betekent je bewust zijn van wat er elke seconde gebeurt en je in de essentie ervan verdiepen. Het betekent aandacht besteden aan de actualiteit in plaats van jezelf te laten onderdompelen in je eigen gedachten. “

In een tijdperk van algemene haast en constante afleiding is het natuurlijk vooral moeilijk om je op één ding te concentreren. Aan de andere kant, hoe voel je je als je met iemand praat wiens geest met iets anders bezig is? U merkt dit zeker meteen en begrijpt dat uw gesprekspartner noch in het onderwerp van uw gesprek, noch in uzelf geïnteresseerd is. Dergelijke verwaarlozing is vervelend en vervelend. Een onderscheidend kenmerk van charismatische mensen is dat ze weten hoe ze zich volledig op communicatie moeten concentreren, en dat voelen hun gesprekspartners goed.

“Als je volledig aanwezig bent, kan zelfs een gesprek van vijf minuten al overweldigend zijn. De mensen om je heen hebben het gevoel dat je ze je volle aandacht hebt gegeven en dat ze op dit moment het belangrijkst voor je zijn. “

Kracht en warmte

Kracht betekent dat andere mensen je zien als iemand die de wereld om je heen kan beïnvloeden.

Warmte is vriendelijkheid voor anderen. Deze kwaliteit wordt bijna volledig beoordeeld aan de hand van lichaamstaal.

‘Warm zijn’ betekent gezien worden als begiftigd met een van de volgende kenmerken: welwillend, altruïstisch, zorgzaam of bereid om onze wereld positief te beïnvloeden. ‘

Als we met iemand communiceren, letten we op die details die ons vertellen over warmte en kracht, want zo heeft de natuur het. Daarom, als je leert om de uitdrukking van warmte en kracht te vergroten, zul je je charisma ontwikkelen. Maar als je ze tegelijkertijd kunt projecteren, maximaliseer je het potentieel ervan.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het de combinatie van warmte en kracht is die belangrijk is voor charisma, want kracht zonder warmte zal een persoon indrukwekkend maken, maar koud, en warmte zonder kracht zal het aangenaam, maar afhankelijk en zonder ruggengraat maken.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram sales post

https://marketingbook.shop/