De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Spuitbussen en lakstiften bij Autolakopmaat.nl

Bij Autolakopmaat.nl kunt u terecht voor diverse kleuren spuitbussen en lakstiften om uw auto een nieuwe of weer de oude look te geven. Met de spuitbussen en lakstiften kunt u krassen wegwerken of de auto in een compleet nieuw jasje steken. Voor ieder automerk zijn er geschikte spuitbussen en lakstiften – om te zien welke producten geschikt zijn voor uw auto, kunt u kijken onder het kopje ‘spuitbussen per automerk’.

Maak uw auto krasvrij bij Autolakopmaat.nl

Het is nooit fijn om krassen op uw auto te vinden, daar weet Autolakopmaat.nl alles van. Of het nu een kras is op de oppervlakte of juist een diepere kras, met de spuitbussen en lakstiften kunt u uw auto weer krasvrij maken. Uw auto bevat meerdere lagen – allereerst een grondlak en daar bovenop zit de kleurlak en vaak wordt de auto dan afgewerkt met een blanke lak. Deze blanke lak geeft uw auto de ‘metallic look’. Bij een lichte beschadiging is de blanke lak of de toplaag aangetast, Dit kan makkelijk verholpen worden door middel van een lakstift of het opnieuw aanbrengen van de blanke lak laag. Bij een middeldiepe kras is de beschadiging tot in de kleurlak gekomen. Deze krassen hebben een andere kleur dan de originele lak. Om deze kras te kunnen verwijderen moet u eerst weten welke kleur u nodig heeft om de kras te kunnen verwijderen – hiervoor kunt u zoeken op de kleurcode van uw auto. Als u het metaal kunt zien, dan is het een diepe kras in uw auto. Als u deze kras wilt verwijderen, heeft u meer nodig dan alleen een lakstift of spuitbus in de gewenste kleur. Ook een ontvetter en een primer zijn nodig om de kras te laten verdwijnen.

Kleur keuze

Nu vraagt u zich misschien af hoe u de kleur kunt bepalen en hoe u nu precies aan uw kleurcode komt? Vaak kunt u contact opnemen met de fabrikant waar u de auto heeft aangeschaft. Ook kunt u kijken bij de kleurcode-tool op de site of kijken naar alle kleurcodes die behoren bij welke automerken. Zo kunt u meteen een aantal onjuiste kleuren wegstrepen.