De rooie donder
Image default
Banen en opleidingen

Hoe een introverte recruiter te overleven

Nou, nou, nou, ben jij ook stiekem blij als vrienden plannen afzeggen met een algemeen uitstapje naar de bioscoop / winkel / feestje? En bestel je nooit telefonisch eten als je het online kunt? Immers, als je het ook moeilijk vindt om iets voor een grote groep mensen te presenteren, je bent zenuwachtig om voor het eerst met iemand te praten, of voel je je moe na een dag omringd door mensen, dan ben je waarschijnlijk introvert.

Welkom bij onze club, dit artikel is speciaal voor jou.

Ten eerste is introvert zijn noch “goed” noch “slecht”. Dit is slechts een kenmerk van het lichaam, zoals de kleur van het haar of de vorm van de neus, alleen heeft dit kenmerk geen betrekking op het uiterlijk, maar op de manier waarop het zenuwstelsel op prikkels reageert.

Het is onmogelijk om niet te onthouden dat u sterke punten heeft. Hier zijn ze: u denkt erg na over de woorden die u zegt – vooral als u een groep mensen aanspreekt. Je bent ook erg gevoelig voor de emoties en gevoelens van anderen – je bent een empaat.

Sommige van je eigenschappen kunnen je in de weg zitten, maar je beroep houdt constante communicatie met vreemden in. Maar maak je geen zorgen, je bent niet de enige, ongeveer 30-50% van de mensen beschouwt zichzelf als introverte mensen (en recruiters lijken ook mensen te zijn). Om het leven van de introverte hr gemakkelijker te maken, hebben we dit artikel geschreven met 5 waardevolle tips om u meer zelfvertrouwen te geven in de branche.

1) Doe altijd je eigen mini-onderzoek voordat je met een kandidaat praat

Om u tijdens een gesprek met een kandidaat meer ontspannen en kalm te voelen, is het beter om de hoofdvragen vooraf voor te bereiden en te spreken. Door van tevoren na te denken over het gesprek en het voor jezelf te oefenen, zorg je er daarbij voor dat je de juiste woorden op het juiste moment hebt.

Deze tip is ook om drie andere redenen nuttig:

  • Je laat de kandidaat zien dat je de kwestie serieus hebt benaderd en bent klaar voor een productieve dialoog, die je niet kan missen
  • Alles vooraf gezegd, kunt u uw dialoog structureren. Door een algemene organisatie kunt u veel minder tijd verspillen.
  • Door voorlopige informatie te verzamelen, kunt u enkele problematische punten identificeren die zo snel mogelijk met de kandidaat moeten worden opgehelderd om geen tijd te verspillen.

2) Oefen presentaties en pitches met je collega’s

Als recruiter moet u waarschijnlijk periodiek presentaties geven. Maar als introverte persoon zal je er eerder een hekel aan hebben. Een veel voorkomende zaak.

Een voorbeeld hiervan is Susan Kane, auteur van Introverts: How to Use Your Characteristics en de spreker van een van de meest populaire TED Talk over dit onderwerp [sterk aanbevolen]. Susan geeft toe dat ze er ook een hekel aan heeft om iets te presenteren en noemt als inspiratiebron een citaat van Malcolm Gladwell: “Spreken in het openbaar is geen daad van extraversie. Mensen geloven het tegenovergestelde, maar dit is slechts een “voorstelling”, en veel artiesten van het podium zijn vaak erg introvert in het leven. ” Als je openbare toespraken en presentaties net zo behandelt als optreden op een podium, waar je helemaal niet voor jezelf hoeft te spelen en kunt doen alsof je iemand bent, dan wordt het leven veel gemakkelijker.

En het vergt natuurlijk veel, veel oefening, spreek in het bijzijn van vrienden, familie en collega’s totdat je je eigen gedragsmodel ontwikkelt dat comfortabel voor je is.

3) Stuur begeleidende e-mails of chat een-op-een na de vergadering

Laten we zeggen dat u iets bent vergeten te vermelden wanneer u met een kandidaat of collega communiceert (dit overkomt ons allemaal, maar introverte mensen worden er vooral vaak mee geconfronteerd). Ondanks alle voordelen van het van tevoren plannen van een toespraak, is het niet ongebruikelijk dat introverte mensen achteraf beseffen dat ze niet alles deelden wat ze wilden zeggen, of dat er na de bijeenkomst nieuwe ideeën naar boven komen waar ik ook over wil praten.

De oplossing wordt geboden door HR-manager Aileen Gabaldon, die zichzelf ook wel introvert noemt: ze benadert collega’s de volgende dag als ze vergeten is iets over te brengen tijdens een vergadering en deelt haar gedachten één op één, of stuurt een e-mail naar de kandidaat als een face-to-face ontmoeting niet mogelijk is.

Als de wereld voor extraverte mensen is, dan is sociale media voor introverte mensen. Hier bouw je snel en efficiënt een contactbasis op. Voordat u bijvoorbeeld een forum of conferentie bijwoont, kunt u een persoon kiezen met wie het handig is om zakelijk contact te leggen, en hem schrijven over uw wens hem op de conferentie te ontmoeten.

4) Haal het meeste uit uw sterke punten

Introverte mensen staan ​​bekend als zeer empathische mensen, dus het is niet verwonderlijk dat ze vaker worden geprezen voor het smeden van diepere persoonlijke connecties in vergelijking met hun extraverte tegenhangers. Deze eigenschap is erg handig op het werk – een recruiter kan onmiddellijk een gemeenschappelijke basis vinden met een potentiële werknemer en hem of haar op zijn gemak stellen. (Trouwens, volgens de auteur van veel best verkochte boeken en zakenengel David Burkus zijn introverte mensen succesvoller in netwerken dan extraverten.) Schaakmat!

Mis daarom de kans niet om aan het begin van de dialoog de juiste verbinding met de kandidaat te leggen, zodat er dan een productieve dialoog volgt. Wees echter niet bevooroordeeld ten opzichte van de kandidaat met wie u meer gemeenschappelijke thema’s heeft. (Airbnb heeft bijvoorbeeld het wervingsproces herzien om onbewuste vooringenomenheid jegens sollicitanten na interviews te elimineren.)

5) Maak tijd vrij om op te laden

Tot slot, als u zich, na veel tijd met kandidaten te hebben doorgebracht, moe en depressief voelt en gewoon tijd nodig heeft om te ontspannen, neem dan een pauze tijdens uw werkdag. Intermitterende oplaadpauzes zijn essentieel om de prestaties te behouden.

Experts raden aan dat introverte mensen 45 minuten per dag reserveren om door het kantoor te ‘lopen’ en informeel met andere werknemers te communiceren. Als de drang om met pensioen te gaan komt, is het altijd het beste om je favoriete afspeellijst en koptelefoon klaar te houden om burn-out te voorkomen en af ​​te stemmen op je werk.

Een wereld zonder introverte mensen is een wereld zonder wetenschappers, muzikanten, kunstenaars, dichters, filmmakers, artsen, wiskundigen, schrijvers en filosofen.

De beroemde psychiater Carl Gustav Jung zei dat tegen je natuur ingaan verkeerd is, omdat het de levensverwachting negatief kan beïnvloeden. Het belangrijkste is om te beseffen dat introversie normaal en zelfs goed is, je hoeft de gedragspatronen van anderen niet te kopiëren en jezelf opnieuw te proberen te maken.

recruitment agency

https://www.globalrecruitment.info/