De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Het gebruik van printers

Printers, eigenlijk zijn ze nagenoeg onmisbaar geworden. Hoewel we misschien op onze kantoor wel steeds meer voor het principe van een ‘paperless office’ gaan, in de industrie wordt er nog heel veel geprint. Er zijn dan ook heel erg veel verschillende soorten printers, zoals een hot foil printer waarmee allerlei soorten materialen kunnen worden bedrukt, maar ook de ouderwetse kabel printer wordt nog steeds veel ingezet.

Vooral in de voedingsmiddelenindustrie en in de detailhandel is de printer nog steeds erg belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld maar aan de streepjescode. Er zijn wel ruim 5 miljoen individuele streepjescode in gebruik op dit moment. Een streepjescode is bedoeld om voorraad en prijs snel en vooral eenvoudig bij te kunnen houden. In de jaren 70 van de 20e eeuw kwam de streepjescode steeds meer in gebruik en tegenwoordig is deze natuurlijk ook niet meer weg te denken uit onze wereld. Geen enkel ander systeem is zo belangrijk voor het bijhouden van voorraden en prijzen als de streepjescode.

Printers worden ook veelvoudig ingezet in de voedingsmiddelenindustrie. Denk hierbij maar eens aan de aanduidingen van houdbaarheidsdata, niet geheel onbelangrijk. Er zijn twee verschillende soorten data, een tgt (te gebruiken tot) en een tht (ten minste houdbaar tot). Deze aanduidingen zijn makkelijk door elkaar te halen, maar let wel op. Een tgt datum staat op verse producten en na deze datum kan de kwaliteit van het product niet meer worden gewaarborgd. Je zou dan ziek kunnen worden van deze producten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een tht datum is veel minder streng en staat dan ook op producten waarbij het verantwoord is om deze na de aangegeven datum nog te eten. Die tht datum heeft dan meer te maken met zaken zoals kleur en geur. Vertrouw dus ook altijd op je eigen zintuigen wanneer je zoiets wil beoordelen.

http://www.kba-metronic.com/