De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Auto verkopen voor een eerlijke prijs (België)

Wil jij je auto snel verkopen? Er zijn allerlei redenen te verzinnen waarom je de keuze kunt maken om je auto te verkopen. Misschien krijg je er teveel onderhoud aan of wil je besparen op je maandlasten. Of heb je je oog op een andere auto laten vallen. Dan is het fijn om te weten dat je je auto snel van de hand kunt doen door deze online te verkopen.

 

Een particuliere verkoop van je auto

De eerste manier om je auto te verkopen, is deze op een online verkoopsite te zetten. Zulke sites worden dagelijks door vele geïnteresseerden bezocht. Je kunt al snel een reactie krijgen van een potentiële koper, die je auto graag wil komen bekijken en een proefrit wil maken. Het voordeel van een particuliere verkoop is dat je een betere prijs voor je auto krijgt dan bij een dealer. Toch moet je ook rekening houden met de nadelen.

 Het maken van een goede advertentie en mooie foto’s kost tijd. Wees daarbij eerlijk over belangrijke zaken als defecten of schade. Dat voorkomt veel gedoe als er kopers langskomen. Houd rekening met advertentiekosten en bedenk hoe je met geïnteresseerden omgaat. Je kunt allerlei mensen aan de deur krijgen, die je auto voor een bodemprijs willen hebben. Laat je auto dus eerst taxeren, zodat je goed voorbereid een particuliere verkoop in gaat.

 

Je auto verkopen aan een dealer

Vind je het teveel werk om je auto particulier te verkopen? Dan kun je ook een dealer in de regio zoeken aan wie je je auto kunt verkopen. Je kunt hem eventueel ook inruilen voor een andere auto. Het voordeel van de verkoop aan een dealer is dat je zelf weinig hoeft te regelen. De keerzijde is dat je een lagere prijs voor je auto krijgt dan bij een particuliere verkoop. De dealer wil er immers ook graag iets aan overhouden.

De dealer aan wie je je auto wilt verkopen, zal een bod doen, dat in de meeste gevallen vast staat. Als je daarmee akkoord gaat, kan de verkoop doorgaan. Wil je je voertuig inruilen voor een andere auto? Hoeveel je auto bij de dealer waard is, hangt af van de prijzen die in jouw regio gangbaar zijn. Vraag altijd verschillende dealers naar de waarde van je voertuig, ook buiten je eigen regio. Zo krijg je een beeld van de reële verkoopprijs van je auto.

 

Online verkopen in België

Wanneer je online gaat kijken waar je je auto kunt verkopen, dan zie je dat er verschillende mogelijkheden zijn. Snel je auto verkopen voor een goede prijs? Probeer dan eens een autoveiling uit zoals die van Besteautobod.be. Deze is als voorbeeld gratis en vrijblijvend. Eerder op zoek naar goede verkooptips? Kijk dan eens op auto-verkopen-belgie.be!