De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Aan wie kan ik het beste mijn auto verkopen Belgie

Ga je je auto verkopen Belgie, dan hangt het van de omstandigheden af wat de beste optie is. Als je van plan bent een andere auto te kopen, of dat nu een nieuwe auto is of een tweedehandse, dan kun je naar een handelaar gaan of naar een garage van het merk van jouw keuze. Hoe nieuwer de auto is die je op het oog hebt, hoe hoger de inruilprijs zal zijn die de garagehouder wil bieden. Als je huidige auto van hetzelfde merk is dan zal dat vaak ook nog wat schelen. De garagehouder zal een occasion van het ‘eigen’ merk immers gemakkelijker kunnen verkopen dan van een voor hem vreemd merk.

 

Vraag meerdere prijsopgaven

Als je geen haast hebt om je auto te verkopen in Belgie, dan kun je natuurlijk bij meerdere handelaren langs gaan en vragen wat zij voor je auto over hebben. Op die manier kun je het meest gunstige bod eruit pikken. Als je niets wilt inruilen en als het om een oudere auto gaat dan ben je meestal aangewezen op handelaren. Je kunt je auto ook online aanmelden op daarvoor bestemde websites. In dat geval krijg je vaak binnen enkele uren al een reactie en kun je je auto als je dat wilt binnen enkele dagen verkopen. Vaak wordt hij dan ook nog eens gratis bij je opgehaald en hoef je hem dus niet zelf weg te brengen.

 

Wat kan ik doen als mijn auto schade heeft?

Ook een schade auto kun je prima verkopen in Belgie. Vooral handelaren in gebruikte auto onderdelen zien hier vaak nog brood in. De handel in auto onderdelen is zeer levendig, dus hier valt voor handelaren geld mee te verdienen. Daarom willen zij een schadeauto of een auto die vanwege een defect dat te duur is voor reparatie de weg niet meer op kan,  graag van je kopen. Het hangt daarbij wel af van het merk en type, sommige modellen zijn gewilder dan andere. Daarnaast is het natuurlijk van belang hoeveel en welke onderdelen nog bruikbaar zijn voor verkoop, wat het uiteindelijke bod zal zijn.

 

Waar moet ik op letten als ik mijn auto verkoop in Belgie?

Als je je auto verkoopt dan moet je ervoor zorgen dat je direct na de verkoop een zogenaamd vrijwaringsbewijs voor het kenteken in handen krijgt. Vanaf dat moment ben jij niet meer aansprakelijk voor de auto en dus ook niet voor schade die met de auto wordt gemaakt of bekeuringen die op het kenteken worden uitgedeeld. Let er dus op dat je dit bewijs direct na de overdracht krijgt, zodat je geen risico loopt op problemen na de verkoop van de auto.

 

Autoverkopen24

Via https://www.autoverkopen24.be/ kun je direct een bod aanvragen op je wagen. Ga je akkoord dan is hij meteen verkocht voor de prijs die je bent overeengekomen. De koper komt de wagen halen en jij krijgt direct geld!