De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Steeds meer snelheidscontroles, een radarverklikker is de oplossing

radarverklikker

 

U heeft nog geen legale radarverklikker, of in Duitsland een legalen Radarwarner? Tijd om er serieus over na te denken. Nu de olieprijs zo laag is, dalen ook de benzineprijzen en daarmee ook de accijnsinkomsten hierop. Daar alle regeringen in Europa het autorijden zien als een perfecte bron om de staatkassen te spekken, worden er nieuwe maatregelen genomen om de auto toch te blijven uitmelken. Een van de maatregelen is op veel plaatsen de maximum snelheden naar beneden te brengen, vaak onder het mom van luchtverontreiniging, en meer snelheidscontroles uit te voeren.

Radarverklikker tegen snelheidscontroles

Deze controles worden op plaatsen en momenten uitgevoerd doe geen zinnig denkend mens verwacht, niet als doel het milieu te beschermen of te veiligheid te bewaken, neen – slechts om zo snel en zo veel mogelijk geld uit de zakken van de automobilisten te kloppen.

De begrotingstekorten moeten naar beneden en daar zijn alle middelen tegenover de autorijders veroorloofd. Tot voor kort was Duitsland nog het paradijs voor mensen die goed door wilden rijden. Veel autobanen hadden geen snelheidsbeperkingen en wanneer je toch geflitst werd, bleek de bekeuring ten opzichte van andere landen in Europa een lachertje, zo laag. Dit is duidelijk veranderd. Veel snelwegen hebben vaste snelheidsbeperkingen en nog meer hebben variabele snelheidsbeperkingen. Op zich een mooi systeem, echter in de praktijk lijkt het erop dat de snelheidslimiet aangepast wordt aan de behoefte van de staatkas in plaats van de veiligheid. Daarnaast zijn in vele steden, met zogenaamde stadsringen (soort autobaan in of rondom de stad waar sneller gereden mocht worden als 50 kilometer per uur), ineens onder het mom van milieubescherming snelheidslimieten ingesteld. En zijn overal verstopte kamera´s opgesteld, die ook weer als doel hebben de staatkas te spekken. Natuurlijk zijn de bedragen van de boetes voor te snel rijden (maar eigenlijk alle boetes met betrekking tot auto´s) flink gestegen. En regelmatig, weer onder het mom van de veiligheid en de bewustwording, worden er zelfs zogenaamde flitsmarathons gehouden.

Radarverklikker in Zwitserland

In Zwitserland is kortgeleden naar buiten gekomen dat er nog veel meer radar- en lasercontrole apparatuur ingezet wordt als door de regering bekend gemaakt. Doel: Meer staatsinkomsten. In België heeft de politievakbond zich beklaagd over de doelstelling van de regering om het aantal snelheidscontroles te verdubbelen. Er is niet voldoende capaciteit binnen de politie om dit uit te voeren, maar dat deert de regering blijkbaar niet, er moet geld binnenkomen. Dus hoog tijd om jezelf te beschermen tegen dergelijke overheidspraktijken. Schaf een legale radarverklikker aan, overigens heet een radarverklikker in Zwitserland détecteur de radar of Radarwarner!

Meer informatie: http://www.schreudersolutions.eu/nl/radarverklikker