De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Regelmatig naar de kapper

Een goede kapper is van groot belang voor de gezondheid van uw haar. Om de 3 maanden gaan de meeste mensen naar de kapper voor een kleine trim van de puntjes om het haar er gezond uit te laten zien. Bij de meeste mensen splijten de haarpuntjes als deze niet regelmatig afgeknipt worden. Dit komt doordat het haar te lang wordt en over je rug en je schouders schuurt. Hierdoor raken je haarschubben beschadigd en kunnen de haren gaan splijten. Om deze reden is het belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan. Gespleten haarpunten laten het haar er vaak droog en dof uit zien en dit is vaak niet de look waar je voor wilt gaan. Er zijn verschillende manieren om je haar zo gezond mogelijk lang te laten groeien. In dit artikel lees je een paar tips over hoe je dat doet. 

Allereerst is het belangrijk om je haar goed te verzorgen in de douche. Als je je haar wast, zorg dan dat je de shampoo alleen op je hoofdhuid gebruikt en niet in de lengte van je haar. Dit droogt de lengte van je haar uit en het is gewoonlijk niet nodig om hier shampoo te gebruiken. Probeer je haar zo weinig mogelijk te wassen. 

Hierna is het goed om een conditioner te gebruiken die goed past bij jouw haartype. Dit staat meestal op de fles van het product. Als je droog haar hebt moet je dus een conditioner gebruiken voor droog haar. Conditioner zorgt dat je haar goed gehydrateerd blijft en dus makkelijker lang kan groeien. 

Verder is het gewoon belangrijk dat je regelmatig naar een kapper delft gaat. De kapper knipt de dode puntjes van je haar af en dan ziet het er weer een stuk gezonder uit. Kies voor een kapsalon in delft die goed bij je past en waar je je op je gemak voelt. 

http://www.onekappers.nl