De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Nederlandse bedrijven doen steeds meer handelen met onze buren

Het kopen van een auto Duitsland occasion kan een uitdaging zijn, maar er is genoeg hulp, als je weet waar je naar moet zoeken.

De aankoop van een auto in Duitsland kan zowel spannend als ontmoedigend zijn. Het kan spannend zijn, want er is een zeer groot aantal fabrikanten om uit te kiezen. Het kan ontmoedigend zijn omdat de autoprijzen meestal hoger zijn en het geheel in een vreemde taal moet worden behandeld. Maar neem het hart. Het is niet echt veel anders dan het kopen van een auto in je eigen land en er zijn zelfs sommige fabrikanten die speciale programma’s bieden die zijn ontworpen met expats in het achterhoofd.

Of je een nieuwe of tweedehands (tweedehands) auto Duitsland occasion koopt hangt af van je omstandigheden. Hoeveel geld wil je uitgeven? Hoeveel kilometer rijdt je? Voor wat voor soort rijden wil je de auto Duitsland occasion (meer snelwegen dan stadsverkeer)?

Nieuwe auto Duitsland occasion


Er zijn tal van bronnen om je te helpen beslissen welke auto je wilt kopen, met inbegrip van, onder andere, tv-commercials, kranten, autotijdschriften en de alomtegenwoordige internetsites. Het maakt niet uit waar je je informatie van krijgt, het is zeer waarschijnlijk dat je uiteindelijk zal eindigen bij een dealer om de deal af te ronden om een goede een auto Duitsland occasion te vinden. Je kunt meestal iemand vinden in de showroom die Engels spreekt, en de Duitse wet verbiedt over het algemeen de freewheeling onderhandelingen die zo gebruikelijk is in andere landen. Dus, in theorie, wat je ziet op de sticker is wat je zou moeten betalen voor de auto Duitsland occasion.

Er zijn nog steeds enkele manieren om de prijs omlaag te krijgen. Dealers geven soms kortingen bij contante betaling. Sommige dealers registreren auto’s voor een dag en schrijven ze dan onmiddellijk uit. Dit maakt ze tot “gebruikte auto’s”, wat een flexibele prijsstelling oplevert. Er is ook ruimte voor onderhandeling als het gaat om de “extra’s”; zonnedak, airconditioning, geluidsinstallatie en andere accessoires. Een andere manier om de kosten van een auto Duitsland occasion te verlagen is ervoor te zorgen dat de dealer je een zeer goede prijs voor je inruil geeft.

Tweedehands auto Duitsland occasion


Een gebruikte auto Duitsland occasion kan een goede waarde hebben als je zorgvuldig winkelt. Als je een gebruikte auto via een dealer koopt, kun je normaal gesproken een soort garantie verwachten. (Volgens de Duitse “citroenwet” moeten dealers een beperkte garantie van een jaar honoreren voor alle gebruikte auto’s die ze verkopen. Zij zijn verantwoordelijk voor gebreken die op het moment van de verkoop aanwezig zijn, maar niet voor gebreken die het gevolg zijn van regelmatige slijtage of nalatigheid. Gebreken worden normaal gesproken vastgesteld door een derde partij taxateur.) Sommige banken en zelfs sommige dealers kunnen gebruikte auto’s financieren, maar dit is niet zo gemakkelijk als bij een nieuwe auto. Factoren als kilometerstand, leeftijd en waarde spelen hierbij een rol. Er zijn een aantal tweedehands autodealers in Duitsland die zich richten op Engelstaligen en die Engels als moedertaal hebben om je te helpen tijdens de procedures.