De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Narrowcasting 101 – de beginnershandleiding

U heeft vast wel een keer de term narrowcasting voorbij zien komen. Nu vraagt u zich af wat u hiermee kunt en of het waardevol kan zijn voor uw bedrijf. Alles over narrowcasting gaat u hier allemaal ondervinden!

 

Wat is narrowcasting? 

De betekenis van narrowcasting is “beperkte transmissie”. Hiermee staat het recht tegenover het broadcasten wat juist het heel breed verspreiden van informatie is. De informatie wordt dus juist gericht verspreid. Hiermee heeft u meer invloed op de ontvangers (uw doelgroep).

 

Hoe is het ontstaan?

 

In 2005 wouden marketeers op een efficiëntere manier informatie verspreiden. Het verspreiden aan de massa kost namelijk erg veel geld. Als je een specifieke oplossing hebt is het stukke minder effectief. De informatie moest vooral gepersonaliseerd zijn. Zo kunnen de juiste mensen ook echt bereikt worden doordat hier controle over is. Het begon vooral uit te breken wanneer de prijzen van het uitzendmiddel (plasmaschermen toentertijd) goedkoper werden. Zo werd het veel toegankelijker en brak de markt echt open.

 

 

Zijn er voorbeelden van?

 

Heeft u weleens in een snackbar of bij de dokter gewacht? Grote kans dat u een televisie zag met reclameboodschappen hierop. Het medium wordt vooral gebruikt via digitale schermen. Hiervoor is bepaalde software mogelijk waardoor andere partijen er informatie mee kunnen verstrekken. 

 

Het wordt niet beperkt voor reclameboodschappen. Juist andere instellingen maken er ook gratis gebruik van. Denk aan een groot bedrijf dat aan al haar medewerkers een boodschap wilt overbrengen. Denk aan financiële instellingen die financiële of beursgegevens willen uitzenden. 

 

Waar kan ik gebruik maken van narrowcasting?

 

Er zijn een hoop bedrijven die het medium aanbieden, maar wij raden er pas één echt aan. Dat is in onze ogen Faas Audiovisuele Dienstverlening B.V. in Westervoort. Veel succes met uw keuze.

 

https://www.jfad.nl/verkoop/narrowcasting/