De rooie donder
Image default
Electronica en Computers

Maak uw archief toegankelijk met digitale archivering

Heeft u wel eens nagedacht over digitale archivering? Nu we met zijn allen steeds minder op papier werken, ligt het voor de hand om ook het archief te digitaliseren. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een papieren archief heeft een aantal belangrijke voordelen: het is betrouwbaar en ook veilig. Toch heeft digitale archivering de toekomst. Door uw archief in digitale vorm om te zetten, maakt u alle bestanden veel beter toegankelijk.

De voordelen van digitale archivering

Het archief van uw bedrijf kan op allerlei momenten en op allerlei verschillende manieren van pas komen. Het belangrijkste is daarbij dat u en uw medewerkers makkelijk toegang kunnen krijgen tot de informatie die er nodig is. Met een papieren archief kan dat flink wat problemen opleveren. U moet met zware boeken gaan sjouwen en, tenzij u veel tijd stopt in het sorteren en ordenen van de gegevens, is het lastig om de juiste informatie in het archief terug te vinden. Digitale archivering is daarvoor een geweldige oplossing. Met een druk op de knop vindt u, vanaf iedere locatie, precies wat u nodig heeft.

Kies voor een digitaal archief

Het digitaliseren van het archief, wat houdt dat precies in? Digitaliseren betekent meer dan alleen ‘het inscannen van papier’. Als u een specialist vraagt om u te helpen met archiefdigitalisatie, krijgt u een compleet systeem dat u in gebruik kunt nemen. Dat neemt niet alleen veel minder ruimte in, het is ook uiterst gemakkelijk in gebruik. Aan veiligheid wordt bovendien veel aandacht besteedt. De speciale software die wordt gebruikt voor het digitale archief is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Het is bovendien gebouwd om voor eeuwig mee te gaan. Zo weet u zeker dat uw archief voor de altijd goed bewaard wordt en dat alleen de juiste mensen toegang hebben mogelijk gevoelige gegevens. Voor meer informatie kunt u terecht bij GMS, een bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale archivering.

https://gmsnl.com