De rooie donder
Image default
Recreation / Autos

Een auto importeren uit Duitsland: de voordelen

Het blijkt dat er in Nederland per jaar veel auto’s uit het buitenland worden geïmporteerd. Merendeel van deze auto’s is afkomstig uit ons buurland Duitsland, maar ook België, Amerika, Italië en Zweden zijn erg populair in de markt van auto’s importeren. Maar waarom is het importeren van een auto uit Duitsland zo interessant?

1. De prijs

De lagere prijzen zijn vaak toch wel nummer 1 keuze bij het invoeren van een auto. Een reden hiervoor is dat er bijvoorbeeld in Duitsland veel aanbod is in jonge tweedehands auto’s, waardoor de prijs daalt. Waarom dit in Nederland anders is? In Nederland doet men over het algemeen langer met zijn of haar auto. In Duitsland is het nou eenmaal normaler om eens in de zoveel tijd van auto te wisselen. Vandaar het hoge aanbod. 

2. Het grote aanbod

Wanneer je websites gebruikt voor tweedehands auto’s, gebeurt het vaak dat je toch niet helemaal vindt van je zoekt. Zoals hierboven is aangegeven, is het aanbod in tweedehands auto’s in Duitsland groter door het vaker wisselen van auto’s. Met deze auto’s is er vaak nog relatief weinig gereden. In Duitsland gebruiken ze dan ook wel de term “Jahreswagen”, omdat ze vaak niet ouder dan een jaar zijn en weinig kilometers op de kilometerstand hebben. 

3. De lage rest-BPM

Een derde reden voor het importeren van een auto uit Duitsland is een voordelige berekening van de BPM. Hierop kan je flink wat geld besparen. Voorbeelden zijn onder andere de taxatie van het voertuig of het afschrijven van de BPM op basis van de marktwaarde. Deze is namelijk vaak erg laag. Ook kan dit ideaal zijn bij het aanschaffen van een auto met schade. Soms is de besparing op BPM dusdanig groot, dat het (laten) repareren van de schade het zeker waard is. 

Kortom

Kortom, ook een auto importeren uit Duitsland? De voordelen zijn eindeloos. Wel komt er uiteindelijk meer bij kijken dan je denkt, waardoor het slim is om de thuiskomst van je nieuwe auto te regelen met een expert op dit gebied. Het importeren van een auto uit het buitenland gaat namelijk gepaard met veel extra papierwerk, regelwerk en vergunningen. Het is ook mogelijk om dit zelf uit te zoeken, maar door een expert in te schakelen geniet jij easy en zo snel mogelijk van je nieuwe auto!