De rooie donder
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom outplacement inkopen van de transitievergoeding

Per 1 juli 2015 is een belangrijk deel van de wet werk en zekerheid in werking getreden. Voortaan heeft elke werknemer die ontslagen wordt na een dienstverband van minimaal 2 jaar recht op de zogenaamde transitievergoeding.

Hoe kunt u uw transitievergoeding besteden?
1.    Volledig laten uitkeren en inkomstenbelasting over betalen;
2.    Als aanvulling op uw pensioen gebruiken;
3.    Een opleiding gaan volgen;
4.    Een outplacementtraject volgen.

De werkgever mag de gemaakte kosten voor outplacement in mindering brengen op de uit te keren transitievergoeding. En indien de werkgever het outplacement voor zijn rekening neemt hoeft de werknemer over dit bedrag geen inkomstenbelasting te betalen. Het is wel aanbevelingswaardig dat werkgever en werknemer voor het einde van het dienstverband overleggen over de besteding van het bedrag. Er zijn dus aanzienlijk fiscale besparingen te realiseren.

Waarom outplacement?

De WW-uitkering wordt stapsgewijs afgebouwd van 38 naar 24 maanden. Dit kan vooral een risico zijn voor oudere werknemers. Want wie nog nooit gesolliciteerd heeft of wanneer dit lang geleden is, zal moeten eerst moeten wennen aan het hedendaags solliciteren. Met outplacement krijgt de ontslagen werknemer hulp bij dit proces zodat er geen tijd verloren gaat en er in alle rust gezocht kan worden naar een passende baan. Door outplacement vindt de werknemer dus sneller een passende baan. Met hulp van Outplacementbureau Werkcontact vinden 9 van de 10 mensen binnen 6 maanden weer een nieuwe baan. Bovendien wisselen mensen ook daarna wellicht nog een keer van baan en zijn de vaardigheden die men middels outplacement heeft geleerd ook nuttig voor de toekomst. Met outplacement leert de kandidaat zichzelf beter kennen. Mensen die een outplacementtraject hebben gevolgen geven vaak aan dat zij met outplacement meer grip op hun loopbaan hebben gekregen.

Wilt u de regie in handen nemen over uw loopbaan en meer weten over outplacement? Neem dan contact op met Outplacementbureau Werkcontact voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De koffie staat klaar!

https://www.outplacementverzekering.nl