De rooie donder
Image default
Aanbiedingen

Wat kun je gebruiken tegen bescherming van insecten

Tijdens jouw vakantie kan het nog wel eens voorkomen dat je gebeten of gestoken wordt door een insect. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk om spullen bij je te hebben die je hier tegen kunt gebruiken. Het beste is natuurlijk om voor de tijd jezelf al goed in te smeren en te beschermen om de insecten te vermijden. Maar welke producten heb je nodig om jezelf te beschermen tegen insecten? In deze blog geven wij jou drie handige tips die jij kunt gebruiken ter voorbereiding van jouw vakantie.

 

Anti-mug

 

Muggen zijn overal te vinden, of je nu thuis bent of op vakantie in het buitenland, er bestaat altijd een kans dat je gestoken wordt door een mug. Daarom is het erg normaal dat je een anti-muggenspray in huis hebt en al helemaal wanneer je op reis gaat. De careplus shop adviseert 60ml per persoon per twee weken aan deet of naturel spray mee te nemen op reis om jezelf goed te kunnen beschermen. 

 

Teken

 

Het lijkt misschien een onschuldig klein beestje, maar een teek kan je goed besmetten. Door een teek kun je een bacterie in je krijgen die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Teken zijn vooral te vinden in de natuur, dus pas hier goed mee op. Toch kun je tegenwoordig veel doen om een tekenbeet te voorkomen. Maar ben je toch gebeten zonder dat je het in de gaten had? Dan moet je wel weten hoe je een teek snel en veilig kunt verwijderen. Voor het verwijderen van een teek kun je het beste gebruik maken van een goede tekentang. Wanneer je dit binnen acht uur na de tekenbeet doet is de kans op besmetting erg klein. Om een tekenbeet te voorkomen kun je als eerste jouw huid zoveel mogelijk bedekken. Daarnaast kun je jezelf insmeren met een tekenwerend product, zoals de Anti-Insect Deet 50% Lotion.

 

Luizen

 

Ook luizen kun je tegenkomen tijdens jouw vakantie of wandeling in de natuur. Luizen zijn kleine beestjes die het liefst gaan zitten op een warm en behaard plekje, zoals op jouw hoofd. Wanneer ze een plekje gevonden hebben zuigen ze bloed uit jouw lichaam. Om van jouw luizen af te komen kun je gebruik maken van een Anti-Luis Preventie Spray. Deze spray kun je dagelijks gebruiken.