De rooie donder
Image default
Beauty en verzorging

Hier moet je op letten tijdens het kopen van zonnebrandcrème

Met het voorjaar en de zomer is het belangrijk om na te denken over het gebruik van zonnebrandcrème. Het is algemeen bekend dat de kracht van de zon, schade kan toebrengen aan de huid. Voor de een is dit minder aanwezig dan voor de ander. Het heeft te maken met je pigment en hoe goed je huid de zon kan verwerken maar over het algemeen kan je zeggen dat een goede zonnebrand bijdraagt aan het behouden van een gezonde huid. Heb je hulp nodig bij het vinden van zonnebrandcrème? In dit artikel worden een aantal aandachtspunten besproken.

Factor

Het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnebrandcrème is de factor. Dit getal moet op elke verpakking staan en is een indicatie hoe goed de zonnebrand beschermd. Hoe hoger de factor is, hoe langer je in de zon kan zijn zonder dat het schade aanbrengt. Een klein aandachtspunt hierbij is dat het wel noodzakelijk is om elke twee uur je opnieuw in te smeren. Op die manier biedt de zonnebrandcrème je meer bescherming en kan je langer genieten van de zon. Een hogere factor betekent niet dat je minder vaak hoeft te smeren. Die denkfout wordt nog vaak gemaakt.

Ingrediënten

Een tweede aandachtspunt zijn de ingrediënten in de zonnebrandcrème. Kijk dus goed naar de samenstelling. Door een aantal ingrediënten toe te voegen kan je ervoor zorgen dat je op die manier een extra voeding geeft aan je huid. Hierdoor zal het beter in staat zijn om de verschillende soorten straling te verwerken. Daarbij is het goed te begrijpen dat je gezicht misschien wel een andere zonnebrandcrème kan gebruiken dan andere lichaamsdelen. Dat komt mede door het feit dat de huid in je gezicht dunner is dan bijvoorbeeld van je handen. Als je hier rekening mee houdt, kan dat op termijn schade voorkomen.

Zonlicht nodig

Als je nadenkt over de gevaren die er aan zonlicht kunnen kleven, ook als je regelmatig zonnebrandcrème gebruikt, zou je bijna denken dat het verstandiger is om helemaal het zonlicht te mijden. Maar dat is ook niet goed. De enige manier waarop ons lichaam zelf Vitamine D kan aanmaken is door in contact te zijn met de zon. Daarom is aan de ene kant smeren erg belangrijk en aan de andere kant kan je proberen om als de straling van de zon het sterkste is niet in de volle zon te gaan zitten. Daarmee kan je een aantal problemen uitsluiten. Mocht je toch problemen hebben en ben je op zoek naar een professionele dermatoloog? Bekijk hier meer informatie over de huid. 

https://www.dr-jetskeultee.nl/