De rooie donder
Image default
Toerisme

Beste stranden in België

beach palace blankenberge

West-Europa onderscheidt zich niet door chique mogelijkheden voor een strandvakantie, dus België is nogal knusse straatjes met fantastische huizen, aromatische koffie en heerlijke chocola. Maar de Noordzee geeft het land zijn charme en een paar warme maanden van het jaar om te zeilen. Er zijn maar weinig stranden in het land, maar ze zijn allemaal netjes, schoon en goed uitgerust, met een Europees niveau van service en comfort. Welk deel van België u voor uw vakantie moet kiezen, onze beoordeling van de beste stranden van het land zal u vertellen.

Oostende

Gelegen aan de westkust van België in de buurt van de gelijknamige stad en is een van de beste stranden van het land. Een ritje naar Oostende vanuit Brussel met de auto, bus of trein duurt niet langer dan een uur en je kunt ook gebruik maken van de Kusttram, die langs de kust van De Panne naar Knokke-Heist rijdt.

De Panne

Gelegen in het zuidwestelijke deel van België, nabij de Franse grens, wordt het met recht beschouwd als een van de meest populaire resorts van het land. Een strandtram rijdt vanaf De Panne langs de hele kustlijn en eindigt in Knokke-Heist op de grens met Nederland.

Knokke-Heist

Gelegen aan de noordwestkust van België in de directe nabijheid van de grens met Nederland. Dit is de grootste en meest mondaine badplaats van het land, ontstaan ​​uit de fusie van vijf lokale dorpen. Je kunt er komen met de auto, trein of strandtram (Knokke-Heist is de laatste halte van de route vanaf de Franse grens).

Blankenberge

Gelegen in het noordwesten van België en is het belangrijkste strand in de badplaats Blankenberg. Dit is een van de leukste en levendigste stranden van België, waar elke bezoeker iets van zijn gading vindt. Je kunt er komen met de auto, bus of strandtram die langs de hele kust rijdt.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html