De rooie donder
Image default
Financieel

60% van de Amerikanen maakt zich zorgen over hun schulden, maar dat hoeft niet

U kunt uw schulden onder controle krijgen om uw financiële angst te verlichten.

Het hebben van schulden is een belangrijke bron van zorgen voor de meerderheid van de Amerikanen. Volgens recent onderzoek van Northwestern Mutual beschreef maar liefst 60% van de mensen hun schuldenniveau als een bron van financiële angst.

Dit is geen verrassing, aangezien het hebben van schulden kan zijn een zenuwslopende ervaring om een paar redenen. Als u geld schuldig bent, heeft u immers een maandelijkse verplichting aan crediteuren die u moet nakomen — en u kunt zich zorgen maken over uw vermogen om dat te doen als het geld krap is of als u bang bent dat uw inkomen in de toekomst kan dalen.

Schulden kunnen ook stressvol zijn als je ziet dat elke maand een groot deel van je geld wordt verspild aan rentelasten. Dit is vooral het geval als je het gevoel hebt dat je nooit meer uit de schulden komt en voor altijd extra moet betalen.

Hoewel het hebben van schulden een terechte bron van angst is, doe je dat niet alleen voor altijd zorgen moeten blijven maken. U kunt de controle over uw schuld overnemen en deze als een bron van zorg wegnemen. Hier leest u hoe u het doet.

Hoe u een einde maakt aan de angst voor schulden

Er zijn een paar belangrijke stappen die u moet nemen als u zich geen zorgen meer wilt maken over schulden. Dit zijn ze afkomstig van https://snelzonderbkrlenen.nl/

  • Verlaag uw rentetarief. Als er minder van uw geld naar rente gaat, zijn schulden niet zo duur en kunt u ze sneller afbetalen. U kunt de rente die u betaalt mogelijk verlagen door te herfinancieren met een persoonlijke lening met een lage rente. Of u kunt creditcardschulden met een hoge rente overboeken naar een nieuwe creditcard voor saldo overdracht met een promotie rente van 0%.

  • Maak een afbetalingsplan voor schulden. U zult zich minder zorgen maken over uw schuld als u eraan werkt om deze af te betalen en een geplande schuldenvrije datum heeft om naar uit te kijken. U kunt verschillende methoden van schuldaflossing omarmen, waaronder een schuld sneeuwbal benadering waarbij u eerst uw kleinste saldo afbetaalt, of een schuld lawine benadering waarbij u eerst uw schuld met de hoogste rente terugbetaalt. Met beide opties betaalt u minimale betalingen voor al uw schulden, maar betaalt u extra voor degene waarop u zich richt. Zodra dat weg is, verlegt u alle extra betalingen naar de volgende schuld op uw lijst.

  • Maak een budget. Met budgettering kunt u precies zien hoeveel u kunt besteden aan uw schuld om deze zo snel mogelijk af te betalen. Het geeft u ook meer controle over uw geld, zodat u minder snel in de schulden komt.

  • Houd uw betaling voortgang bij. Door uw inspanningen om uw schuld terug te betalen in de gaten te houden en uw saldo te zien dalen, kunt u zich goed gaan voelen over uw financiële situatie in plaats van u zorgen te maken over hoe u ooit schuldenvrij zult worden. Dit kan u motiveren bij uw betaling inspanningen.

  • Spaar een noodfonds. Het laatste wat je wilt, is terugvallen en nog meer schulden maken als je eenmaal vooruitgang hebt geboekt bij het afbetalen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, kunt u beginnen met het sparen van een noodfonds dat u kunt gebruiken om onverwachte uitgaven te dekken.

Door deze stappen te nemen, kunt u hopelijk snel van uw schulden af. en blijf uit de schulden, zodat u nooit meer tot de 60% van de Amerikanen behoort die hun schulden als een bron van financiële angst beschrijven. Wilt u de financiën onder controle houden? Neem dan een kijkje op https://bkrminilening.nl/. Hier worden de beste tips gegeven. Zodra u uw financiën onder controle heeft, zou uw stressniveau over uw schulden meteen moeten afnemen terwijl u eraan werkt om schuldenvrij te worden.

 

https://bkrminilening.nl/lening/2000-euro-lenen/