De rooie donder
Image default
Financieel

Waar ligt deze bitcoin rally aan?

Bitcoin is hard omhoog gegaan in de laatste maanden en dit is niet zonder reden. Er zijn namelijk steeds meer mensen die vertrouwen krijgen in de digitale valuta en daarnaast zijn er grote investeerders die gigantische bedragen investeren. Dit zorgt ervoor dat de Bitcoin koers onlangs een nieuwe all time high bereikt heeft van ruim $41.000!

 

Waar ligt dit aan?

Een belangrijke reden van deze stijging is dat bitcoin steeds meer geaccepteerd wordt in de normale financiële wereld. Tijdens de vorige bull run in 2017 waren het vooral consumenten die de koers deden stijgen. Nu in 2020 en 2021 is de groei voornamelijk veroorzaakt door de institutionele investeerders.

 

Dit zijn grote investeringspartijen die voor hun klanten een bitcoin fonds aanleggen. Er zijn al fondsen waarin ten minste 600.000 BTC zitten. Dit is een behoorlijk percentage van het totaal. Er zullen namelijk maximaal 21 miljoen bitcoin bestaan.

 

Deze massale aankopen zorgen ervoor dat er veel bitcoin van de markten verdwijnen. Willen mensen daarna nog bitcoin kopen dan is er simpelweg minder beschikbaar waardoor de koersen omhoog gaan. Heel logisch eigenlijk, maar wel opvallen dat het dit jaar is begonnen.

 

De grootste investeerders zijn er de laatste tijd mee begonnen, maar ook bedrijven gebruiken het steeds vaker om hun financiële reserves te behouden. De dollar of euro verliest vertrouwen en dit vertrouwen (en geld) komt uit bij bitcoin als een goede reserve currency. 


In het crypto nieuws zie je regelmatig verhalen voorbij komen van bedrijven die voor miljoenen aan bitcoin op de balans hebben gezet om de inflatie tegen te gaan. Een van de meest gestelde vragen in de laatste maanden is wat gaat bitcoin doen in de toekomst en dit is een moeilijke vraag. Wat we wel kunnen concluderen is dat deze rijke investeerders er veel vertrouwen in hebben.